Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2009

Προωθείται το πορθμείο με Σαγιάδα

Η ακτοπλοϊκή σύνδεση Κέρκυρας - Σαγιάδας ήταν το θέμα σύσκεψης που έγινε το πρωί της Πέμπτης στη Σαγιάδα με τη συμμετοχή του δημάρχων Σαγιάδας και Κερκυραίων, του αντιδημάρχου Γιώργου Γαρδικιώτη και του προέδρου του Επιμελητηρίου Γιώργου Χονδρογιάννη.
Οι συμμετέχοντες κατέληξαν σε θέση -απόφαση τεσσάρων σημείων.
Οπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του Δημου Κερκυραίων η συζήτηση διεξήχθη σε θετικό κλίμα και όλοι οι παριστάμενοι, παρά τις επί μέρους επιφυλάξεις, όσον αφορά τη δυνατότητα των υφιστάμενων υποδομών (λιμενικών και οδικών), συμφώνησαν πως πρέπει να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια, για την ταχύτερη υλοποίηση του εγχειρήματος.
Υπενθυμίζεται ότι το ζήτημα της σύνδεσης Σαγιάδας και Κέρκυρας, έχει απασχολήσει και τις δύο Δημοτικές Αρχές και ήδη έχει γίνει η σχετική προεργασία, έχουν ολοκληρωθεί οι απαιτούμενες μελέτες, όπως χαρτογράφηση-βυθομέτρηση της εισόδου του λιμανιού Σαγιάδας, στατικότητα του χερσαίου χώρου του λιμανιού κ.λ.π.
Έχει προηγηθεί η λήψη αποφάσεων των Δημοτικών Συμβουλίων και των δύο Δήμων, με τις οποίες εκφράζεται η βούληση να προχωρήσει άμεσα η ακτοπλοϊκή σύνδεση, η οποία θα ωφελήσει και τις δύο πλευρές.
Να σημειωθεί ότι και η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κέρκυρας, έχει τοποθετηθεί θετικά ενώ αναμένεται να ακολουθήσει και η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Θεσπρωτίας.
Με την ολοκλήρωση της σύσκεψης και οι δύο πλευρές, συμφώνησαν και συναποδέχονται τα εξής:
Α) Επαναβεβαιώνουμε τη βούληση μας, να καταβληθεί από κοινού, κάθε δυνατή προσπάθεια για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Σαγιάδας – Κέρκυρας με εκ νέου απόφαση των Δ.Σ. των Δήμων μας.
Β) Θεωρούμε επιβεβλημένη την άμεση σύνδεση, (Κέρκυρας και Θεσπρωτίας) η οποία θα έχει πολλαπλές θετικές επιπτώσεις και για τις δύο περιοχές.
Θα συμβάλλει καθοριστικά στην οικονομική, εμπορική, τουριστική και επιχειρηματική αναβάθμιση και ανάπτυξη των δύο περιοχών και θετικά στην αποσυμφόρηση του ήδη κορεσμένου λιμανιού της Ηγουμενίτσας.
Γ) Καλούμε την Κυβέρνηση, να προχωρήσει άμεσα, στις προβλεπόμενες διαδικασίες κατασκευής του δρόμου, ο οποίος θα συνδέει τη Σαγιάδα, το τελωνείο Μαυροματίου, με το λιμάνι της Ηγουμενίτσας και την Εγνατία Οδό.
Θεωρούμε ως πρώτη προτεραιότητα την κατασκευή αυτού του οδικού άξονα για την επιτυχία της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Σαγιάδας – Κέρκυρας.
Δ) Συγκροτείτε επιτροπή αποτελούμενη από ένα (1) εκπρόσωπο των: Δήμου Κέρκυρας, Δήμου Σαγιάδας, Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κέρκυρας, Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Θεσπρωτίας, Επιμελητηρίων Κέρκυρας και Θεσπρωτίας, η οποία θα παρακολουθεί την πορεία εξέλιξης του εγχειρήματος και ανά τακτά διαστήματα θα ενημερώνει τους επικεφαλής των Νομαρχιακών και Δημοτικών Αρχών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: