Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2009

Επαφές Α. Γκερέκου στο Λονδίνο για προώθηση του ελληνικού τουρισμού


Συνεχείς επαφές με στόχο την προώθηση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος είχε χθες και σήμερα στο Λονδίνο, με αφορμή τη διεθνή τουριστική έκθεση World Travel Market, η υφυπουργός Τουρισμού κα Aντζελα Γκερέκου. Η κα Γκερέκου συναντήθηκε με ξένους τουριστικούς πράκτορες και συμμετείχε σε εκδηλώσεις που προωθούν το ελληνικό τουριστικό προϊόν.
Παράλληλα, έδωσε σειρά συνεντεύξεων σε διεθνή μέσα ενημέρωσης (Travel Channel, CNBC, SKY NEWS, Independent κα) ενώ πραγματοποίησε συνάντηση με την κα Ελένη Κιούμπιτ, επίτιμο γραμματέα της Βρετανικής Επιτροπής για την Επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα.
Σε δήλωσή της, η υφυπουργός σημείωσε ότι το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης έδωσε μια νέα προοπτική τόσο στην πόλη της Αθήνας όσο και σε ολόκληρη την Ελλάδα και πλέον το όραμα της Μελίνας Μερκούρη αποκτά σιγά σιγά υπόσταση. Τόνισε δε, ότι το αίτημα για την επιστροφή των γλυπτών δεν είναι αίτημα μόνο των Ελλήνων, αλλά και ολόκληρης της ανθρωπότητας. "Μένουμε πιστοί στο όραμα της Μελίνας Μερκούρη και θα συνεχίσουμε τον αγώνα που ξεκίνησε με πάθος", ανάφερε χαρακτηριστικά η κα Γκερέκου.
Στο πλαίσιο της έκθεσης "WTM" η υφυπουργός Τουρισμού έδωσε το "παρών" και στην Ετήσια Συνάντηση των Υπουργών Τουρισμού, στην οποία συζητήθηκαν οι κατευθύνσεις και τα προβλήματα του τουρισμού σε παγκόσμια κλίμακα.
"Κοινός τόπος για τις κυβερνήσεις των χωρών που προσδοκούν ανάπτυξη μέσω του τουρισμού είναι η προώθηση της πράσινης ανάπτυξης και στον κλάδο του τουρισμού", σημείωσε η κα Γκερέκου.
Πηγή: traveldaily.news

Δεν υπάρχουν σχόλια: