Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2009

Πουλιέζος: "Πόλη και προάστια άντεξαν στη σφοδρή νεροποντή"

Την ικανοποίησή του από το γεγονός ότι "η πόλη της Κέρκυρας και τα προάστια του Δήμου Κερκυραίων άντεξαν στη σφοδρή νεροποντή των τελευταίων ημερών που κόστισε ακόμη και ανθρώπινες ζωές στην υπόλοιπη Ελλάδα", εξέφρασε σήμερα σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Δημήτρης Πουλιέζος.
Ο κ. Πουλιέζος ευχαρίστησε ιδιαίτερα τα συνεργεία και την υπηρεσία αποχέτευσης της ΔΕΥΑΚ για τη συντήρηση των δικτύων και την άμεση παρέμβασής τους όποτε αυτό κατέστη αναγκαίο.
Ο κ. Πουλιέζος επεσήμανε τα εξής:
Είναι γεγονός ότι τις δύο τελευταίες εβδομάδες στην Κέρκυρα αλλά και σ’ ολόκληρη την Ελληνική Επικράτεια επικρατεί μια σφοδρότατη κακοκαιρία, πρωτόγνωρη σε ένταση. Προκλήθηκαν φαινόμενα που προκάλεσαν ακόμη και απώλεια ανθρώπινων ζωών. Στην πόλη της Κέρκυρας όλο αυτό το διάστημα σημειώθηκαν μικρής κλίμακας προβλήματα που αντιμετωπίστηκαν με τον καλύτερο τρόπο από την αρμόδια υπηρεσία της ΔΕΥΑΚ. Αυτό βεβαίως δεν είναι ένα τυχαίο γεγονός. Οφείλεται στη σημαντική προσπάθεια που καταβάλει η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης τα τελευταία χρόνια προκειμένου να δώσει απαντήσεις στη διαχείριση των ομβρίων και τη βελτίωση των αποχετευτικών δικτύων της πόλης και της περιφέρειας του Δήμου Κερκυραίων.
Περιοχές ολόκληρες οι οποίες τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζαν προβλήματα, όπως η περιοχή του Ανεμομύλου, της Γαρίτσας, του Μαντουκίου, σήμερα δεν αντιμετώπισαν κανένα απολύτως πρόβλημα παρά τις ισχυρές βροχοπτώσεις.
Το όποια μικροπροβλήματα σημειώθηκαν, αντιμετωπίστηκαν με άμεσο και αποτελεσματικό τρόπο από την υπηρεσία αποχέτευσης με καθαρισμούς φρεατίων, αγωγών και συνδρομή άλλων υπηρεσιών με προβλήματα που καταγράφηκαν σε σχολεία και άλλους οργανισμούς.
Θέλω να ευχαριστήσω θερμότατα όσους εργάζονται στο τμήμα αποχέτευσης της ΔΕΥΑΚ για τις σημαντικές προσπάθειες που κατέβαλαν, να τους συγχαρώ γιατί για άλλη μια φορά φάνηκαν υπεύθυνοι έναντι του Κερκυραίου πολίτη ο οποίος τους εξασφαλίζει το εισόδημα και τη διαβίωση της οικογένειάς τους με την πληρωμή των λογαριασμών του νερού».

Δεν υπάρχουν σχόλια: