Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009

Συνάντηση Νομάρχη με αντιπροσωπεία των Οικολόγων-Πράσινων Κέρκυρας


Συνάντηση με το Νομάρχη Στεφ. Πουλημένο, είχε σήμερα αντιπροσωπεία των Οικολόγων Πράσινων Κέρκυρας. Στο επίκεντρο περιβαλλοντικά θέματα όπως η λειτουργία του ΧΥΤΑ Τεμπλονίου αλλά του Βιολογικού Καθαρισμού της πόλης.
Σύμφωνα με τον Ανδρέα Γεωργιάδη αναπληρωτή συντονιστή Οικολόγων Πράσινων Κέρκυρας, δόθηκαν διαβεβαιώσεις απο το Νομάρχη ότι παρά τις έλλειψεις προσωπικού, στις αρμόδιες υπηρεσίες της Ν.Α. θα επιταχυνθούν οι έλεγχοι γύρω από τον ΧΥΤΑ και ιδιαίτερα σε ότι αφορά την πιθανότητα μόλυνσης του υδροφόρου ορίζοντα.
“Εμείς δεν είμαστε κατηγορηματικοί και γι’ αυτό ζητάμε να πραγματοποιούνται έλεγχοι. Μπορεί κάποια μόλυνση που υπάρχει αυτήν την στιγμή, να προέρχεται και από παλαιότερες ανεξέλεγκτες χωματερές, όμως για όλα αυτά θα πρέπει να γίνονται έλεγχοι.
Ζητήσαμε μια καλύτερη συνεργασία της Δ/νσης Περιβάλλοντος με το Χημείο προκειμένου να γίνονται καλύτεροι και πιο γρήγορα έλεγχοι”.
Οπως είπε, ο κ. Γεωργιάδης, ο Νομάρχης διαβεβαίωσε πως θα κρατά ενήμερους τους Οικολόγους Πράσινους Κέρκυρας και ζήτησε να του μεταφέρονται, ό,τι μηνύματα και παράπονα κατοίκων γίνονται για τα συγκεκριμένα θέματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: