Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

Ασθενής μνήμη..

Του ΑΛΚΗ ΚΟΣΚΙΝΑ
Ο κόσμος της Ν.Δ. μίλησε, το αποτέλεσμα είναι σεβαστό. Ο Αντ. Σαμαράς, είναι ο νέος αρχηγός του κόμματος, με τη βούληση της λαικής ψήφου.
Εκφράζοντας την ταπεινή μου άποψη, δεν μπορώ όμως να μην επισημάνω ότι οι νεοδημοκράτες ξέχασαν εύκολα.
Ξέχασαν τις μαύρες μέρες του 93, ξέχασαν την απρεπή συμπεριφορά του κ. Σαμαρά απέναντι στο κόμμα που τον ανέδειξε. Ξέχασαν την μεγάλη προσφορά του Κ.Μητσοτάκη στη χώρα και την παράταξη, τις τρεις συνεχείς εκλογικές νίκες της περιόδου 89-90.
Ξέχασαν την απόλυτα συνεπή και σταθερά κομματική θέση της Ντόρας τα τελευταία χρόνια.
Ξέχασαν την ¨Κερκόπορτα¨που άνοιξε ο κ. Σαμαράς στο ΠΑΣΟΚ, που παρέμεινε λόγω και των δικών του επιλογών και των αερολογιών του περί άνοιξης και υπέρβασης, στην εξουσία για 11 συνεχή χρόνια μετά το μαύρο 93.
Ξέχασαν τέλος πως είναι πολύ δύσκολο, ίσως ακατόρθωτο, ο κ. Σαμαράς να καταφέρει να ενώσει και πάλι τη Ν.Δ. να διευρύνει την πολυσυλεκτικότητα του κόμματος, να στοχεύσει στις κρίσιμες ¨κεντρώες¨ψήφους.
Ισως η Ν.Δ. απόψε να έχασε τη μεγάλη ευκαιρία...
Η ενωτική στάση της κ. Μπακογιάννη, μετά την οριστικοποίηση της νίκης Σαμαρά, είναι ένα θετικό σημάδι, που προσωρινά ίσως αποκλείει, το ενδεχόμενο διάσπασης.
Δεν είναι καθόλου βέβαιο όμως, αν μέρος του κόσμου της Ν.Δ. συνεχίσει και αύριο να παραμένει εντός της παράταξης.
Ο χρόνος θα δείξει...

3 σχόλια:

emily είπε...

Κάνεις μεγάλο λάθος αν νομιζεις ότι ξεχνάμε τόσο εύκολα.Ποτέ δεν ξεχάσαμε ότι ο Μητσοτάκης ανάγκασε τον δικό μας Σαμαρά να φύγει από την παράταξή μας για να ανοίξει το δρόμο στην κόρη του.Και τώρα του το ξεπληρώσαμε.

Unknown είπε...

ισα ισα επειδη δεν ξεχναμε τα ταξιδια απο Ρωμη Γερμανια με τα δις και δεν ξεχναμε τους μηχανισμους και δεν ξεχναμε πως ο Μητσοτακης ΗΔΗ ηταν 8 % πισω το 93 και επισης δεν ξεχναμε την υπονομευση στον Καραμανλη γι αυτο και εχουμε αρχηγο νεο ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΣΗ.

τωρα αν εχουν ασθενη μνημη 350000 κοσμος να τους βρουμε...
γιατι προφανως και εμεις οι Κερκυραιοι δεν εχουμε καλητερη αν το παμε ετσι με τους βουλευτες που εχουμε....

ΑΛΚΗΣ ΚΟΣΚΙΝΑΣ είπε...

Προσωπική άποψη,εξέφρασα παιδιά. Το ζητούμενο,είναι να μείνει η παράταξη ενωμένη...