Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2009

Δυναμική παρουσία του Δήμου Αχιλλείων στη Φιλοξένια


Δυναμική ήταν η παρουσία του Δήμου Αχιλλείων, στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia, διανέμοντας εκτός από τον οδηγό περιήγησης (ο οποίος είχε εκδοθεί κατά την περσινή χρονιά, με στόχο να προβάλλει όχι μόνο τις τουριστικές περιοχές του Δήμου, αλλά και την ενδοχώρα και να υποδείξει στον επισκέπτη ένα δρόμο περιήγησης στο Δήμο), και τον νέο οδηγό περιπατητικών διαδρομών.
Το νέο αυτό ενημερωτικό έντυπο, που έχει μεταφραστεί στα αγγλικά και τα γερμανικά, εντάσσεται στα πλαίσια της προσπάθειας του Δήμου για την ανάδειξη των μονοπατιών στα γεωγραφικά του όρια και βοηθά όχι μόνο στη γνωριμία και την εξερεύνηση περιοχών ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς και βοηθά στη δημιουργία εναλλακτικών μορφών τουρισμού.
Το έργο που χρηματοδοτήθηκε από το Πρόγραμμα LEADER PLUS και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων αφορούσε παρεμβάσεις για τη βελτίωση τεσσάρων δικτύων μονοπατιών, με ιδιαίτερη βαρύτητα στη βελτίωση της προσπελασιμότητάς τους, την τοποθέτηση ξύλινων προστατευτικών κιγκλιδωμάτων, αλλά και ξύλινων πάγκων και καθιστικών για τους περιπατητές. Τέλος, έγινε χαρτογράφηση των μονοπατιών, όπου σημειώνονται οι διαδρομές, τα αξιοθέατα, τα πιθανά σημεία στάσης και αναψυχής και οι διασταυρώσεις με άλλα μονοπάτια.
Επιπλέον, η αποστολή του Δήμου Αχιλλείων στην Έκθεση Philoxenia, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο του Δημ. Συμβουλίου Γ. Μάμαλο, τον Πρόεδρο της Επιτροπής Τουρισμού Παντ. Λιτσαρδόπουλο και την αρμόδια υπάλληλο για θέματα τουρισμού Έλενα Πουλημένου, παρουσίασαν μια νέα σειρά αφισών με φωτογραφίες από την ευρύτερη περιοχή του Δήμου, οι οποίες και έτυχαν της ιδιαίτερης αποδοχής του κοινού.
Τόσο ο κ. Μάμαλος, όσο και ο κ. Λιτσαρδόπουλος, κατά την παρουσία τους στην έκθεση ήρθαν σε επαφή με τουριστικούς επιχειρηματίες και με εκπροσώπους εφημερίδων και τουριστικών εντύπων, γεγονός που ενισχύει την πολιτική του Δήμου Αχιλλείων για προβολή γενικά της ευρύτερης περιοχής του με καταχωρήσεις σε εφημερίδες, τουριστικά περιοδικά και οδηγούς, διοργανώσεις αθλητικές και πολιτιστικές, βελτίωση των υποδομών σε επίπεδο Δήμου, αλλά και συνεργασίας με τους τουριστικούς επιχειρηματίες με έδρα το Δήμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: