Παρασκευή 30 Μαΐου 2008

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΧΥΤΑ ΝΟΤΟΥ-ΙΣΧΥΡΗ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

Ξεκίνησαν και πάλι από σήμερα παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων , οι εργασίες για την κατασκευή του ΧΥΤΑ Νότου στα Μεσοράχια Λευκίμμης.

Οι κάτοικοι πραγματοποίησαν το απόγευμα της Πέμπτης λαϊκή συνέλευση όπου μεταξύ άλλων αποφάσισαν να αποστείλουν ανοιχτή επιστολή προς το Δημοτικό Συμβούλιο Λευκιμμαίων, ζητώντας την παραίτηση του συνόλου των μελών του.

Επίσης αποφάσισαν να καταλάβουν συμβολικά το Δημοτικό κατάστημα, και να μην επιτρέψουν στο Δ.Σ. να συνεδριάσει έως ότου απομακρυνθούν οι αστυνομικές δυνάμεις από την περιοχή. Παράλληλα, αύριο στις 7 το απόγευμα της Κυριακής θα πραγματοποιήσουν πορεία διαμαρτυρίας.

Κρίσιμη η κατάσταση της 43χρονης

Σε κρίσιμη κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται στην εντατική μονάδα του ΓΝΚ η 43χρονη που τραυματίστηκε σοβαρά στη Λευκίμμη από μηχανάκι κατά τη διάρκεια των επεισοδίων.

Η άτυχη γυναίκα υπεβλήθη το βράδυ της Πέμπτης σε επέμβαση στο κεφάλι ενώ η κατάσταση της κρίνεται από τους γιατρούς εξαιρετικά σοβαρή.

Στο νοσοκομείο νοσηλεύεται με ελαφρά τραύματα και ο 16χρονος οδηγός της μηχανής που παρέσυρε την 43χρονη.

Η θέση της Αστυνομίας για

τα επεισόδια στη Λευκίμμη

Τη δική της εκδοχή για τα επεισόδια στη Λευκίμμη και για τον τραυματισμό τριών κατοίκων, έδωσε με ανακοίνωση που εξέδωσε αργά το βράδυ της Πέμπτης η Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας.

Όπως επισημαίνει, Από τις πρώτες πρωινές ώρες, της Πέμπτης, κάτοικοι της περιοχής Λευκίμμης Κέρκυρας που αντιδρούν στη συνέχιση των εργασιών κατασκευής ΧΥΤΑ, στη θέση Μεσοράχη, απέκλεισαν την επαρχιακή οδό Λευκίμμης - Κάβου και παρεμπόδιζαν την κίνηση μηχανημάτων έργων προς τον ΧΥΤΑ, στήνοντας οδοφράγματα και ανάβοντας φωτιές.

Μετά την επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων και ενώ είχαν διασκορπιστεί τα άτομα που συμμετείχαν στη συγκέντρωση, ανήλικος οδηγός δικύκλου, ετών 16, με συνεπιβάτη άλλο άτομο το οποίο έφερε δύο σιδηρολοστούς, προσπάθησε να διέλθει μέσω των αστυνομικών δυνάμεων. Απομακρυνόμενος, κάνοντας ανάστροφη κίνηση, αρχικά επέπεσε σε 43χρονη γυναίκα τραυματίζοντας την ελαφρά στο χέρι. Χωρίς να σταματήσει συνέχισε την πορεία του και στην προσπάθεια του να αποφύγει τη σύλληψη έχασε τον έλεγχο, ανετράπη και παρέσυρε και δεύτερη 43χρονη γυναίκα την οποία τραυμάτισε σοβαρά.

Ο νεαρός οδηγός και η σοβαρά τραυματισθείσα γυναίκα νοσηλεύονται στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Κέρκυρας, ενώ στην ελαφρά τραυματισθείσα γυναίκα παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες στο Κέντρο Υγείας Λευκίμμης, από όπου και απεχώρησε.

Σε βάρος του ανήλικου σχηματίσθηκε δικογραφία, ενώ ο συνεπιβάτης ετράπη σε φυγή και αναζητείται”.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

o nearos den euthinete gia tpt...
ta mat ton xtipisan epese apo tin mixani kai i mixani paresire tin gyneka..i opoia den itan egkios opos lene...
ta mat tha fane polles miniseis..exoume austires apodikseis oti ta mat xtypousan to paidi.
kai oso ton xtypousan ton eixan demeno me xeiropaides.
exo na po paraa polla...alla den exo xrono...
,o xytas,diladi i xomateri den prepei na ginei edo pera....
einai spiti sta 200 metra..
ena apo auta to diko mou...
den skeftonte oute ta paidia oute kanenan..
o dimarxos mas exei xathei..
alla ennoeitai afou an erthei edo sto xorio mas tha faei polu ksilo apo ollous...
kai aporo akoma pos den tou exoume kapsei to spiti...na meinei sto dromo....