Τετάρτη 14 Μαΐου 2008

ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΟ ΝΟΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ -ΟΞΥ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ-ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ

Σε κλίμα έντασης και διαπληκτισμών κυρίως μεταξύ συμβούλων της μειοψηφίας, διεξήχθη η συνεδρίαση του νομαρχιακού συμβουλίου, το βράδυ της Τρίτης. Μετά το συλλαλητήριο που διοργάνωσαν, οι “Κερκυραίοι Πολίτες εν Δράσει” μετέβησαν στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου όπου ζήτησαν και πήραν, εκτός ημερήσιας διάταξης, το λόγο για την κατάσταση της υγείας στο νομό και το ζήτημα της ανέγερσης του νέου νοσοκομείου.

Οξύ επεισόδιο

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, οι νομαρχιακοί σύμβουλοι Μπάμπης Χαραλάμπους και Κώστας Γρηγορόπουλος αντάλλαξαν βαριές εκφράσεις και λίγο έλειψε να πιαστούν στα χέρια.
Η ένταση δημιουργήθηκε όταν ο κ. Χαραλάμπους άφησε αιχμές για την κίνηση των πολιτών αναφέροντας ότι πολλά από τα μέλη της έχουν συγκεκριμένη κομματική προέλευση και έχουν ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση.
Τελικά με επέμβαση των ψυχραιμότερων τα πνεύματα ηρέμησαν και η συνεδρίαση συνεχίστηκε.

Οι “Πολίτες εν δράσει”

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του σώματος έδωσε τη δυνατότητα να τοποθετηθούν οι εκπρόσωποι της κίνησης πολιτών Σοφία Λινοσπόρη και Παναγιώτης Μαυρωνάς, οι οποίοι μίλησαν για την αγανάκτηση που νιώθουν οι Κερκυραίοι από το επίπεδο των δημοσίων υπηρεσιών υγείας.

Ο Νομάρχης

Ο Νομάρχης Στέφανος Πουλημένος απαντώντας δήλωσε ότι τα αιτήματα είναι ίδια με αυτά που προβάλλονται σε όλες τις κινητοποιήσεις που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, και ότι η Νομαρχία έχει υιοθετήσει τις κοινές μας διεκδικητικές θέσεις.

Σημείωσε ακόμη, απευθυνόμενος στους “Πολίτες εν δράσει”, ότι “παραβιάζουν ανοικτές πύλες” και ότι το Νομαρχιακό Συμβούλιο, με όλες του τις παρατάξεις, είναι μαζί με τους πολίτες, που διεκδικούν και όχι αντίθετο προς αυτούς.

Έκανε γνωστό ακόμη, ότι η τελευταία ανακοίνωση της Κίνησης “Πολίτες εν δράσει”, κατατέθηκε από τον ίδιο στη σύσκεψη που έγινε (σ.σ. την Τρίτη) στο Υπουργείο Υγείας, και για την οποία ήταν ήδη ενημερωμένος ο Υφυπουργός κ. Παπαγεωργίου.

Ο Γ. Μαχειμάρης

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Γιώργος Μαχειμάρης δήλωσε ότι στηρίζει - πέραν των κοινών αιτημάτων για τις υπηρεσίες υγείας - και την πρόταση που κατέθεσαν οι Κερκυραίοι “πολίτες εν δράσει” για να κηρυχθεί η 21η Μαΐου ημέρα πένθους, συμπληρώνοντας ότι η Κέρκυρα δεν θα πρέπει να κάνει δεκτό εκπρόσωπο της κυβέρνησης στις εκδηλώσεις για την Ένωση της Επτανήσου με την Ελλάδα.

Δηλώσεις του Νομάρχη

Χθες, ο Νομάρχης Στεφ. Πουλημένος, σε δηλώσεις του για τα όσα έγιναν στη συνεδρίαση του Ν.Σ., αφού επανέλαβε ότι είναι κοινή υπόθεση όλων ανεξάρτητα από την πολιτική, την κομματική τοποθέτηση, η απαίτηση να έχει η Κέρκυρα υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας και να ολοκληρωθεί επιτέλους το νέο Νοσοκομείο για να προσφερθούν εκεί αυτές οι υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας, επεσήμανε πως “υπήρξε επιχείρηση από ορισμένους κύκλους να καπελώσουν την αγωνία των πολιτών και να παρουσιαστούν αυτοί ως μαχητικοί εκφραστές αυτής της αγωνίας.
“Η Νομαρχία ταυτίζεται ως προς τα αιτήματα με αυτά τα οποία διατυπώνουν οι συμπολίτες μας. Τα αιτήματα τα οποία ήταν γραμμένα στα πανό και τις αφίσες είναι αυτά τα οποία και εμείς έχουμε υιοθετήσει και αυτά τα οποία και εμείς απαιτούμε”.
Υπάρχουν βεβαίως και διαφορετικοί τρόποι εκδήλωσης των αγωνιστικών πρωτοβουλιών και των διεκδικήσεων. Ο καθένας δικαιούται να κάνει τις επιλογές του.
Εμείς έχουμε κάνει τις δικές μας. Βρεθήκαμε δύο φορές και θα βρεθούμε και στο μέλλον μπροστά σε κινητοποιήσεις του κερκυραϊκού λαού.
Αρθρώνουμε καθαρό και ασυμβίβαστο λόγο γύρω από τα ζητήματα αυτά τον οποίο μεταφέρουμε με την ίδια ένταση και το ίδιο πάθος και στην κεντρική διοίκηση στην Αθήνα και στο Υπ. Υγείας και σε κάθε ευκαιρία που μας δίνεται η δυνατότητα να το κάνουμε” κατέληξε ο κ. Πουλημένος.

Ρίχνουν τους τόνους

Προσπάθεια να κατεβάσουν τους τόνους της αντιπαράθεσης που σημάδεψε την συνεδρίαση του Ν.Σ. επιχείρησαν χθες οι... “πρωταγωνιστές” του επεισοδίου Μπ. Χαραλάμπους Κ. Γρηγορόπουλος.

“Κάποιες στιγμές ανάλογα με την ψυχική σου διάθεση θα εκραγείς, δυστυχώς αυτό έπραξα και γω” δήλωσε ο κ. Χαραλάμπους. Πρόσθεσε ωστόσο ότι “δεκανίκια της δεξιάς είναι εκείνοι που με τις πράξεις τους, το αποδεικνύουν”.

“Δεν είναι δυνατό να αποκτούν άλλοθι, όταν κάνουν τα ίδια με τη Ν.Δ. απλά και μόνο με να αυτοαποκαλούνται σοσιαλιστές”, τόνισε χαρακτηριστικά.

Κ. Γρηγορόπουλος: Εκτιμώ τον Μπάμπη, αλλά βριστήκαμε...

Γραπτή δήλωση στην οποία αναφέρεται στο επεισόδιο που είχε με τον κ. Χαραλάμπους, απέστειλε χθες ο νομ. σύμβουλος Κ. Γρηγορόπουλος.

Το πλήρες κείμενο έχει ως εξής:

“Στην προχθεσινή συνεδρίαση του Ν.Σ., υπήρξε μια ατυχής στιγμή, πάντα όμως στα πλαίσια της πολιτικής αντιπαράθεσης.

Τον κ. Χαραλάμπους και τον εκτιμώ και τον συμπαθώ και βεβαίως αναγνωρίζω και τους κοινωνικούς του αγώνες.

Είναι όμως, λάθος να διεκδικεί το μονοπώλιο, αφού και άλλοι φορείς και άλλα κόμματα έχουν δώσει και δίνουν τους δικούς τους αγώνες και την δική τους συμμετοχή.

Η λογική του “πας μη Ελλην βάρβαρος” δεν βοηθάει.

Όσον αφορά τον χαρακτηρισμό του “δεκανίκι της δεξιάς”, θα έλεγα δεν είναι λιγότερο βαρύς, ο δικός του χαρακτηρισμός που μου απέδωσε του “κομματόσκυλου”.

Όσον αφορά τον Μπάμπη Χαραλάμπους, η συμπάθεια είναι αμοιβαία. Παρασυρόμαστε όμως, πολλές φορές και οι δύο από την κομματική εξάρτηση και την κομματική συνείδηση.

Προχθές βράδυ, όμως, οφείλαμε να λειτουργήσουμε με ομοφωνία και ομοψυχία για το διαχρονικό τεράστιο πρόβλημα της υγείας στο Νομό”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: