Παρασκευή 23 Μαΐου 2008

Λ. ΚΥΡΚΟΣ: ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

Tην ανάγκη να μετατραπεί η κλειστή φυλακή Κέρκυρας σε μουσείο Εθνικής Αντίστασης, επεσήμανε σε δηλώσεις του το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς Λεωνίδας Κύρκος, που βρέθηκε στο νησί, προσκεκλημένος του Δήμου Κερκυραίων, για τις εκδηλώσεις της Ενωσης.
Σε δηλώσεις του αναφέρθηκε επίσης στο θέμα του νοσοκομείου, καλώντας τους Κερκυραίους να συνεχίσουν να αγωνίζονται προκειμένου ν’αλλάξει η σημερινή κατάσταση στον τομέα της υγείας.

Ο Λ. Κύρκος δεν παρέλειψε ν’αναφερθεί στη φιλία του με τον αείμνηστο πρώην πρωθυπουργό Γεώργιο Ράλλη, επισημαίνοντας ότι, ύστερα από μια περίοδο έντασης στις προσωπικές τους σχέσεις, συνδέθηκαν με μια ειλικρινή φιλία.

“Ο άνθρωπος που γνώρισα εγώ στα τελευταία του χρόνια ήταν ένας πραγματικός δημοκρατικός πολίτης, στον οποίο οφείλονται πάρα πολλά”.

Εύσημα στους Πολίτες “Εν Δράσει”

Ο κ. Κύρκος σχολίασε και την παράσταση διαμαρτυρίας των ''Πολιτών εν Δράσει'' στην παρέλασης της 21ης Μαΐου, εκτιμώντας ότι “δε βεβήλωσε τη γιορτή” και ότι “ακόμη περισσότεροι Κερκυραίοι οφείλουν να αγωνιστούν για τον ίδιο σκοπό”.
Εντύπωση προκάλεσε η αναφορά του μετά απο σχετικό ερώτημα ότι στελέχη του ΠΑ.ΣΟ.Κ., "δεν θα πρέπει να καπηλεύονται κινητοποιήσεις πολιτών", καθώς το κόμμα που εκπροσωπούν, διαχειρίστηκε για χρόνια εξουσία και έχει σοβαρές ευθύνες για την κατάσταση της Υγείας, στην Κέρκυρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: