Τρίτη 6 Μαΐου 2008

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΝΕΟΓΝΟΥ

Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας διοργανώνουν το βράδυ της Παρασκευής (8.30) στην πλατεία Σαρόκο σωματεία που ανήκουν στη δύναμη του Εργατικού Κέντρου, με αφορμή το νέο περιστατικό θανάτου νεογνού στο ΓΝΚ.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Ξενοδοχουπαλλήλων Σταμ. Πελάη θα πρέπει κάποια στιγμή η κυβέρνηση να προχωρήσει σε μέτρα που θα ενισχύσουν τη λειτουργία και την αποτελεσματικότητα του Γεν. Νοσοκομείου.

Ο κ. Πελάης αναρωτήθηκε πότε το παιδιατρικό τμήμα του ΓΝΚ θα ενισχυθεί με νεογνολογική κλινική, πότε θα γίνουν προσλήψεις επαρκούς προσωπικού κλπ.

“Πρόκειται για προβλήματα που απορρέουν με τη λογιστική πολιτική των εκάστοτε κυβερνήσεων στα ζητήματα της υγείας και όχι μόνο”.

• Εκτός των Ξενοδοχουπαλλήλων συμμετοχή στο συλλαλητήριο έχουν δηλώσει τα σωματεία Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Οικοδόμων.

Πρόταση για σύσκεψη απο Γκερέκου

Πρόταση για πραγματοποίηση σύσκεψης στο Υπουργείο Υγείας σμε την παρουσία του ιδίου του Υπουργού αλλά και όλων των εμπλεκομένων υπευθύνων φορέων της Κέρκυρας, κατέθεσε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Α. Γκερέκου με αφορμή το θάνατο του νεογνού στο ΓΝΚ.

“Δεν μιλάω για άλλη μία σύσκεψη, στην οποία θα ακούσουμε εξαγγελίες, ευχολόγια και υποσχέσεις. Μιλάω για μια σύσκεψη από την οποία θα σηκωθούμε όλοι από το τραπέζι, έχοντας πάρει σαφείς, ξεκάθαρες και άμεσα υλοποιήσιμες αποφάσεις εδώ-και-τώρα. Διαφορετικά, δεν έχει απολύτως κανένα νόημα” αναφέρει σε σχετική της δήλωση η βουλευτής.

Από την άλλη, μιλά για “εμπαιγμό” εκ μέρους του αρμόδιου υπουργείου και του Διοικητή του Γ.Ν.Ν. Κέρκυρας, αφού όπως υποστηρίζει “ο επικοινωνιακός χειρισμός του ζητήματος και οι απαντήσεις που προσπάθησαν να δώσουν για τα επαναλαμβανόμενα τραγικά περιστατικά, αφενός μεν προσβάλει τη νοημοσύνη των πολιτών, αφετέρου δε αποδεικνύει ότι όχι μόνο δεν έχουν θορυβηθεί, όχι μόνο δεν έχουν ευαισθητοποιηθεί, αλλά ότι δεν έχουν καμιά πρόθεση να διερευνήσουν τις πραγματικές αιτίες που οδήγησαν στο θάνατο τριών νεογνών και να πράξουν τα δέοντα ώστε να μην επαναληφθεί ανάλογο περιστατικό”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: