Δευτέρα 5 Μαΐου 2008

ΣΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΑ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΑ

Στην ηγεσία των Υπουργείων Εμπορικής Ναυτιλίας και Οικονομίας και Οικονομικών, έχει φθάσει πλέον η υπόθεση της αλλαγής των όρων υποδοχής των επισκεπτών με κρουαζιερόπλοια, που έχει προκαλέσει μεγάλο πρόβλημα στην εικόνα της τουριστικής Κέρκυρας.


Οπως είναι γνωστό, την περασμένη εβδομάδα, με εγκύκλιό του ο Γενικός Διευθυντής Τελωνείων κ. Βερναδάκης, επέβαλλε την απαγόρευση εισόδου των τουριστικών λεωφορείων στην προβλήτα πρόσδεσης των κρουαζιεροπλοίων για την παραλαβή επισκεπτών που συμμετέχουν σε οργανωμένες και προγραμματισμένες εκδρομές.


Συνέπεια της απόφασης αυτής, είναι να υποχρεώνονται χιλιάδες ηλικιωμένοι και με κινητικά προβλήματα επισκέπτες, να διανύουν εκτεθειμένοι στον ήλιο και στις όποιες άλλες καιρικές συνθήκες, μεγάλη απόσταση για να περάσουν από τον επιβατικό σταθμό του λιμανιού για τον προβλεπόμενο τελωνειακό έλεγχο, ο οποίος όμως είναι ουσιαστικά αδύνατος και ανύπαρκτος.


Σήμερα, ο Νομάρχης Στεφ। Πουλημένος, επικοινώνησε με το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, αρμόδιο για τα Τελωνεία κ. Ν. Ανδριανόπουλο, και του ζήτησε να παρέμβει για να επιλυθείάμεσα το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί.


Παράλληλα, συγκαλεί για την Τετάρτη στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου, σύσκεψη με θέμα την υποδοχή και διαχείριση των επισκεπτών με κρουαζιερόπλοια στην Κέρκυρα।


Στη σύσκεψη, έχουν προσκληθεί να παραστούν ο Πρόεδρος του ΚεΟΤ Χρ. Σκούρτης, ο Δήμαρχος Κερκυραίων Σωτ. Μικάλεφ, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένα Αλ. Δεσύλλας, ο Προϊστάμενος του Τελωνείου κ. Κουρής, ο Λιμενάρχης κ. Αλαφάκης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γ. Χονδρογιάννης, καθώς και οι εκπρόσωποι των τουριστικών πρακτόρων, των ΤΑΞΙτζήδων, των Ξεναγών και των καταστηματαρχών της παλιάς πόλης.

Στο μεταξύ, καταβάλλονται από διάφορες πλευρές, προσπάθειες για εκτόνωση της κρίσης και επίλυση του προβλήματος ενόψει και των αφίξεων κρουαζιεροπλοίων την προσεχή Πέμπτη και Παρασκευή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: