Πέμπτη 22 Μαΐου 2008

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ ΤΟ Σ.Ν.Ο.- ΣΕ ΥΨΗΛΟ ΒΑΘΜΟ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ Ο ΝΟΜΟΣ

Η τακτική συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συντονιστικού Οργάνου που έχει την ευθύνη του συντονισμού των δυνάμεων του Νομού για την πρόληψη του κινδύνου εκδήλωσης φωτιάς και την αντιμετώπιση τυχόν πυρκαγιών, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Νομαρχιακού Συμβουλίου υπό την προεδρία του Νομάρχη Στέφανου Πουλημένου και παρουσία εκπροσώπων του συνόλου των εμπλεκομένων φορέων και υπηρεσιών και εθελοντικών οργανώσεων.

Από την συζήτηση που έγινε προέκυψε ότι ο Νομός μας βρίσκεται, όχι μόνο φέτος αλλά και τα προηγούμενα χρόνια, σε ένα υψηλό βαθμό ετοιμότητας ο οποίος οφείλεται κυρίως στην πολύτιμη εμπειρία που έχει αποκτηθεί και στα μέσα τα οποία είναι διαθέσιμα. Επίσης στην μεγάλη λαϊκή συμμετοχή στην προσπάθεια την οποία καταβάλλει ο Νομός μας να αποφύγει καταστάσεις καταστροφής σαν αυτές που έζησε πέρυσι η Ελλάδα και ιδιαίτερα η Πελοπόννησος και η Εύβοια.

Ειδικότερα, προέκυψε ότι ο βαθμός ετοιμότητας και ικανότητας των εμπλεκόμενων υπηρεσιών της Κέρκυρας είναι υψηλός. Ιδιαίτερα σημαντικός είναι ο ρόλος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αλλά και των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης οι οποίοι κλήθηκαν να συγκαλέσουν τα Τοπικά Συντονιστικά Όργανα για να ενεργοποιήσουν και τις τοπικές δυνάμεις στην κοινή προσπάθεια.

Ο Νομάρχης σε δήλωσή του αμέσως μετά το τέλος της συνεδρίασης σημείωσε ιδιαίτερα τον εξαιρετικά σημαντικό ρόλο που παίζουν στην κοινή προσπάθεια της πρόληψης οι εθελοντικές οργανώσεις οι οποίες πέρυσι λειτούργησαν ως δυνάμεις αποτροπής του κινδύνου της πυρκαγιάς. Εξέφρασε μάλιστα τη βεβαιότητα ότι και φέτος θα ανταποκριθούν στην πρόσκληση να πράξουν το ίδιο, έτσι ώστε η Κέρκυρα να μην γνωρίσει καταστάσεις καταστροφής σαν αυτές που ζήσαμε στην άλλη Ελλάδα.

Τέλος, εξέφρασε την εκτίμηση ότι με τις υπάρχουσες δυνατότητες και τα διαθέσιμα μέσα ο τόπος μπορεί να ανταποκριθεί άριστα και αποτελεσματικά καί φέτος στην προσπάθεια αποτροπής της λαίλαπας των πυρκαγιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: