Πέμπτη 1 Μαΐου 2008

ΞΕΚΙΝΑ Η ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΕΝΙΑΙΑΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ

Ξεκινάει την Δευτέρα 5 Μαΐου η ενεργοποίηση των Δικαιωμάτων Ενιαίας Ενίσχυσης 2008 καθώς η υλοποίηση του Μητρώου Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων. Με την αφορμή αυτή ο πρόεδρος της ΕΑΣΚ Γ. Μάνδυλας, επεσήμανε ότι παρότι το χρονικό διάστημα που δόθηκε είναι πολύ μικρό η ΕΑΣΚ θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ούτως ώστε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του έργου.
Σημειώνεται ότι για την καλύτερη εξυπηρέτηση των παραγωγών η ΕΑΣΚ έχει συγκροτήσει ειδικά συνεργεία, τα οποία και θα αποστείλει στα χωριά του Νομού σε συγκεκριμένες ημερομηνίες ανά χωριό.
Επειδή τους φακέλους των δικαιούχων παραγωγών θα τους έχουν τα συνεργεία στα χωριά οι παραγωγοί δεν θα μπορούν να προσέλθουν
στα γραφεία της ΕΑΣΚ για να συμπληρώσουν τα δικαιολογητικά τους, αλλά μόνον μετά την επίσκεψη του συνεργείου στο χωριό τους. “Ευελπιστούμε στην κατανόηση και βοήθεια όλων των δικαιούχων παραγωγών ούτως ώστε αφενός να μειώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο την ταλαιπωρία τους, τις ουρές και τους συνωστισμούς με ότι αυτά συνεπάγονται, αφετέρου να γίνουν όλες οι προσπάθειες ώστε να μην υπάρξει κανένας παραγωγός που να μην ενεργοποιήσει τα δικαιώματά του” επεσήμανε ο πρόεδρος της ΕΑΣΚ.
Από το μέτρο αυτό εξαιρούνται οι παρακάτω κατηγορίες οι δικαιούχοι των οποίων θα πρέπει να προσέλθουν στα γραφεία της ΕΑΣΚ και μόνο, Κτηνοτρόφοι, Βιοκαλλιεργητές, Δικαιούχοι εξισωτικής αποζημίωσης και Νέοι παραγωγοί που τα δικαιώματά τους προέρχονται από κληρονομιά ή μεταβίβαση και θα υποβάλλουν αίτημα για πρώτη φορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: