Τετάρτη 30 Απριλίου 2008

ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ

Τις διαδικασίες για την κατάρτιση του επιχειρησιακού προγράμματος του Δήμου Κερκυραίων συζήτησε την Τρίτη σε κατεπείγουσα συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Κερκυραίων. Το Σώμα ενέκρινε την εισήγηση που κατέθεσε η πλειοψηφία σύμφωνα με την οποία θα δημιουργηθεί επιτροπή από στελέχη των ΟΤΑ για την κατάρτιση της πρότασης που στη συνέχεια, θα συζητηθεί σε δημόσιο διάλογο και θα τεθεί προς έγκριση από το Συμβούλιο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η παράταξη Τρεπεκλή αποχώρησε από τη συνεδρίαση ως ένδειξη πένθους για τον πρόσφατο θάνατο του υιού του δημοτικού συμβούλου Σπύρου Μανωλάτου και ενώ προηγουμένως είχε ταχθεί θετικά επί της εισήγησης.Στο πλαίσιο της κατάρτισης του επιχειρησιακού προγράμματος, ο Δήμος συνέστησε διεπιστημονική ομάδα έργου που αποτελείται από τον πρόεδρο, Γ. Κούρκουλο, αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, Γ. Μάμαλο, αντιδήμαρχο του γραφείου Ανάπτυξης, Π. Μεταλληνό, τη διευθύντρια Οικονομικών Υπηρεσιών, Α. Κωσταγιόλα, τη διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών, Ε. Αρβανιτάκη και τη διευθύντρια διοικητικών υπηρεσιών, Χρ. Κωστελέτου.Σύμφωνα με την εισήγηση που κατέθεσε ο κ. Γ. Κούρκουλος η υποστήριξη της ομάδας έργου από προσωπικό του δήμου, στην πρώτη φάση της διαδικασίας εκπόνησης, προκρίθηκε αντί της ανάθεσης αυτού του έργου σε εξωτερικό σύμβουλο, για την απόκτηση καλύτερης επικοινωνίας και ενεργοποίησης των υπηρεσιών του δήμου. Παράλληλα, η ομάδα έργου, μετά από εισήγηση της ομάδας υποστήριξης, αποδέχθηκε την ανάγκη ανάθεσης ειδικού έργου σε εξωτερικό σύμβουλο, για τις φάσεις 6-8 του Επιχειρησιακού Σχεδίου, δηλαδή για την ενίσχυση των υπηρεσιών του δήμου με έμπειρο σύμβουλο σε ζητήματα, με την απ' απευθείας ανάθεση παροχής υπηρεσιών που αφορά στην εκπόνηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος 2007 - 2010.Η διαδικασία ανάθεσης έργου ακολούθησε τρία στάδια.
Αφού προηγήθηκε η εισήγηση από το γραφείο ανάπτυξης και προγραμματισμού προς τα μέλη της Δημαρχιακής Επιτροπής, μετά από συζήτηση η εν λόγω Επιτροπή κατά πλειοψηφία αποφάσισε την απευθείας ανάθεση σε εξωτερικό συνεργάτη την εκπόνηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος 2007 - 2010. Τέλος, ανέθεσε τη συγκεκριμένη παροχή υπηρεσιών στην εταιρεία EUROTEC, στο ποσό των 12.750 ευρώ.

Τι διαδικασίες προβλέπονται

Τα βήματα που πρόκειται να ακολουθηθούν και που αποτελούν μέρος των εργασιών, είναι τα εξής:

•Προετοιμασία και οργάνωση

•Διαπίστωση των αρχικών κατευθύνσεων της δημοτικής αρχής

•Προγραμματισμός έργου

•Ενημέρωση του προσωπικού των υπηρεσιών και των ΝΠ του δήμου

•Συνοπτική περιγραφή και αξιολόγηση της κατάστασης της περιοχής του δήμου

•Συνοπτική περιγραφή και αξιολόγηση δήμου και των νομικών προσώπων του ως οργανισμών

•Καθορισμός της στρατηγικής και των αναπτυξιακών προτεραιοτήτων.

Ερώτηση Γαβαλά

Σε προ ημερησίας διατάξεως ερώτημα ο δημοτικός σύμβουλος της ελάσσονος μειοψηφίας Μάχος Γαβαλάς ζήτησε από τον πρόεδρο της επιτροπής κυκλοφορίας Ανδρέα Κουρή, εξηγήσεις γύρω απο την εικόνα που δημιούργησαν τις ημέρες του Πάσχα στο κέντρο της πόλης πλανόδιοι έμποροι.

Από την πλευρά του ο κ. Κουρής απάντησε ότι σε συνεργασία με την δημοτική αστυνομία και την Αστυνομική Διεύθυνση το θέμα θα λυθεί σύντομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: