Παρασκευή 25 Απριλίου 2008

NEA ΑΡΧΑΙΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΛΑΙΚΗ

Τμήμα των οχυρωματικών κατασκευών του Νέου Φρουρίου εικάζεται ότι είναι το αρχαίο εύρημα που εντοπίστηκε στο χώρο του εργοταξίου της Νέας Λαικής.
Οπως ξεκαθάρισαν χθες κατά την επίσκεψή τους εκεί η προισταμένη της Εφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Τ. Ρηγάκου, ο Δήμαρχος Κερκυραίων Σωτ. Μικάλεφ και ο αντιδήμαρχος Γ. Μάμαλος, τα έργα θα συνεχιστούν απρόσκοπτα.
Οπως ανέφερε στα ΜΜΕ, η κ. Ρηγάκου το εύρημα είναι προς διερεύνηση. "Θα το αποτυπώσουμε, θα το μελετήσουμε και θα δούμε στη συνέχεια τι θα γίνει. Οι εργασίες της λαϊκής αγοράς δεν σταματάνε. Σε συνεργασία απόλυτη με την εταιρεία και τον Δήμαρχο θα βρούμε τη λύση για την προβολή των οχυρώσεων".
Από την πλευρά του ο κ. Μικάλεφ αφού επεσήμανε ότι το εύρημα αποτελεί μέρος της κερκυραικής ιστορίας, σημείωσε ότι το ευτύχημα είναι πως δεν δημιουργεί προβλήματα στην εξέλιξη του έργου.
Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο των Τ.Υ. Γ. Μάμαλο ήδη απο το Δημοτικό Συμβούλιο Κερκυραίων έχει δοθεί δίμηνη παράταση για την ολοκλήρωση του έργου, καθώς στην παρούσα φάση ένα μεγάλο μέρος των εργαζομένων ασχολείται με την ανάδειξη του ευρήματος.
Πρόσθεσε επίσης ότι κάποιες σωληνώσεις που θα πρέπει να περάσουν τα συνεργεία, δεν αναμένεται να δημιουργήσουν πρόβλημα στο έργο της Αρχαιλογίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: