Παρασκευή 25 Απριλίου 2008

ΑΥΞΗΜΕΝΗ Η ΦΕΤΙΝΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ

Αύξηση αναμένεται να σημειώσει - σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις- η κίνηση το φετινό Πάσχα στην Κέρκυρα, επιβεβαιώνοντας τη φήμη του νησιού ως κυρίαρχου τουριστικού προορισμού τη Μ. Εβδομάδα.

Απο χθες η κίνηση σε λιμάνι-αεροδρόμιο ήταν αυξημένη, ενώ πρόκειται να κορυφωθεί σήμερα και αύριο.

Σύμφωνα με τον αερολιμενάρχη Γ. Ζάχο έως και το βράδυ του Μ. Σαββάτου αναμένονται 37 πτήσεις στο “Ιωαν. Καποδίστριας”, εκ των οποίων οι 27 είναι εσωτερικά δρομολόγια, 3 απο την Κύπρο και 7 εξωτερικού. Πέρυσι το αντίστοιχο διάστημα έγιναν 35 πτήσεις.

Ηδη στο αεροδρόμιο έχουν ξεκινήσει οι πτήσεις τσάρτερ, από Γαλλία Ιρλανδία,. Αγγλία ενώ η κανονική ροή των πτήσεων ξεκινά στις 2 Μαίου. Την Κυριακή του Πάσχα αναμένεται η πρώτη άφιξη από Ρωσία.

Αυξημένη από χθες η κίνηση και στο λιμάνι, ενώ από πλευράς του Κεντρικού Λιμεναρχείου έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την εξυπηρέτηση των χιλιάδων επιβατών που θα φτάσουν στο νησί από τα λιμάνια της Ηγουμενίτσας και της Πάτρας.

Όπως δήλωσε ο λιμενάρχης Γ. Αλαφάκης τα μέτρα επικεντρώνονται κυρίως σε δύο τομείς, στη ομαλή άνετη και ασφαλή αποβίβαση των επιβατών καθώς και ο έλεγχος, κυρίως σήμερα και αύριο, σε συνεργασία με Δήμο- Τροχαία, της στάθμευσης των οχημάτων σε χώρους του λιμένα που έχουν διατεθεί από τον ΟΛΚΕ.

Μέχρι χθες το μεσημέρι είχαν αφιχθεί πάνω από 2.200 επιβάτες στο λιμάνι ενώ μεγάλη πληρότητα παρουσίασε η γραμμή Πάτρα-Κέρκυρα (900 επιβάτες και 190 οχήματα).

Το Υπεραστικό ΚΤΕΛ πολλαπλασίασε και αυτό τα δρομολόγιά του και εκτός από τις καθιερωμένες ώρες αναχώρησης, οι επιβάτες μπορούν να βρουν εισιτήρια και για πολλά έκτακτα δρομολόγια.

Ο Δήμαρχος

“Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις της Μ. Εβδομάδας σε συνδυασμό με την κατανυκτική ατμόσφαιρα των ημερών διατηρούν αναλλοίωτη την πολιτιστική παράδοση της Κέρκυρας. Η πόλη βάζει τα γιορτινά της και υποδέχεται επισκέπτες από όλο τον κόσμο” δήλωσε ο Δήμαρχος Κερκυραίων Σωτ. Μικάλεφ.

Από την άλλη σημείωσε, ότι από πλευράς Δήμου έγινε ότι ήταν δυνατόν ώστε η υποδοχή των επισκεπτών να γίνει με τους καλύτερους δυνατούς όρους, παρά τα σημαντικά προβλήματα στο κυκλοφοριακό.

Τα μέτρα

Σήμερα Μεγάλη Παρασκευή το ιστορικό κέντρο της πόλης θα παραμείνει κλειστό, από τις 3 το μεσημέρι έως τις 2 μετά τα μεσάνυχτα.

Αντίστοιχα αύριο Μεγάλο Σάββατο, από τις 7 το πρωί έως τις 2 μετά το μεσημέρι και από τις 6 το απόγευμα έως τις 2 το ξημερώματα.

Παράλληλα θα λειτουργούν χώροι στάθμευσης στο Εθνικό στάδιο και στο χώρο πάρκινγκ του αερολιμένα, στο χώρο του Νέου Λιμανιού και στην τάφρο του Νέου φρουρίου. Η μετάβαση των πολιτών από τους χώρους στάθμευσης προς την πόλη της Κέρκυρας θα γίνεται δωρεάν με λεωφορεία του Δήμου Κερκυραίων. Επίσης μετά το τέλος των θρησκευτικών εκδηλώσεων της Μεγάλης Παρασκευής και του Μεγάλου Σαββάτου θα μονοδρομηθεί ο δρόμος από τον κόμβο του τελωνείου έως τη διασταύρωση των Αλυκών και από την παραλιακή λεωφόρο δημοκρατίας και η εθνική σταδίου έως τα τρία Γεφύρια.