Τρίτη 29 Απριλίου 2008

Γ.Γ. ΠΙΝ : Ν'ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΥΤΑ ΝΟΤΟΥ

Στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων στο νομό επανήλθε χθες μετά από σχετικό ερώτημα ο Γ.Γ. της ΠΙΝ Σωτ. Βόσδου. Ειδικότερα για τον ΧΥΤΑ Νότου, σημείωσε ότι το έργο δεν έχει πλέον καμία δικαστική εμπλοκή, δεν έχει εκδοθεί αναστολή των εργασιών, επομένως έγκειται στο Σύνδεσμο Καθαριότητας να αποφασίσει την περαιτέρω πορεία του έργου.
Ο κ. Βόσδου υπενθύμισε προς κάθε κατεύθυνση ότι τα πρόστιμα που θα επιβάλλονται απο πλευράς της Ε.Ε. θα έχουν τελικό αποδέκτη και υπόχρεο για την πληρωμή τους το Δήμο εντός του οποίου λειτουργούν παράνομες χωματερές.

“Επομένως η κάθε δημοτική αρχή και οι κάτοικοι θα πρέπει να αποφασίσουν ποιά θα είναι η περαιτέρω στάση τους σύμφωνα με τα δεδομένα της Ε.Ε. “ συνέχισε ο κ. Βόσδου που επανέλαβε ότι η Ελλάδα έχει την υποχρέωση μέχρι το τέλος του 2008 την υποχρέωση να κλείσει όλες τις παράνομες χωματερές.
Όπως σημείωσε πρόκειται για ένα ζήτημα που η κυβέρνηση δεν βλέπει αποσπασματικά αλλά σε εθνικό επίπεδο και για το σκοπό αυτό έχει συσταθεί μια διυπουργική επιτροπή η οποία θα συντονίσει σε όλα τα επίπεδα την αποκατάσταση των χωματερών μέσα στα χρονικά περιθώρια που έχουν τεθεί από την Ε.Ε.
Από πλευράς της ΠΙΝ σε συνεργασία την Τοπ. Αυτοδιοίκηση έχει καταστρωθεί σχέδιο έτσι ώστε πολλές από τις ανεξέλεγκτες χωματερές είτε να έχουν αποκατασταθεί είτε, να βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή η διαδικασία.
Για όσες χωματερές δεν έχει ακόμη ξεκινήσει αποκατάσταση έχουν δρομολογηθεί οι σχετικές διαδικασίες (μελέτες κλπ.)
Ο κ. Βόσδου κατέληξε με την επισήμανση ότι “η διαχείριση των απορριμμάτων είναι αρμοδιότητα της Τ.Α. η οποία θα πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και των αρμοδιοτήτων της”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: