Δευτέρα 12 Μαΐου 2008

ΚΡΙΣΙΜΗ Η ΑΥΡΙΑΝΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ


Η πορεία των εργασιών στο νέο νοσοκομείο θα τεθεί επί τάπητος στην σημερινή σύσκεψη που θα γίνει στο υπ. Υγείας υπό τον υφυπουργό κ. Παπαγεωργίου. Στη σύσκεψη έχουν κληθεί να παραστούν οι βουλευτές του νομού, ο Νομάρχης, ο Δήμαρχος Κερκυραίων, το ΤΕΕ, ο Ιατρικός Σύλλογος, ο διοικητής του ΓΝΚ.

Όπως δήλωσε ο βουλευτής Ν. Δένδιας στη σύσκεψη θα κληθεί η ΔΕΠΑΝΟΜ να παρουσιάσει αναλυτικό απολογισμό για τις εργασίες που έχουν γίνει μέχρι τώρα, στο εργοτάξιο του νέου νοσοκομείου, αλλά και να δώσει και το χρονοδιάγραμμα των εργασιών για το επόμενο διάστημα.

Ο βουλευτής επανέλαβε πως το θέμα της κατασκευής του νέου Νοσοκομείου “θα παρακολουθείται στενά και τίποτα δεν πρέπει να μένει στην σκιά”.

Από την άλλη, -απαντώντας εμμέσως στην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Α. Γκερέκου- σημείωσε ότι η συγκεκριμένη σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας ήταν προγραμματισμένη εδώ και καιρό.

Δεν συμμετέχει το ΚΚΕ

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Μπάμπης Χαραλάμπους, δήλωσε από την πλευρά του ότι δεν θα πάρει μέρος στη σημερινή σύσκεψη, καθώς όπως είπε, την περασμένη Παρασκευή, έγινε σχετική συζήτηση στη Βουλή όπου εξέφρασε τις απόψεις του προς τον Υπουργό για τα θέματα υγείας του νομού με αναφορά και στο τελευταίο περιστατικό με το θάνατο του νεογνού στο νοσοκομείο της Κερκύρας.Οπως είπε, από πλευράς του υπ. Υγείας, “ακούστηκαν μόνο δικαιολογίες”.

Ερώτηση από ΣΥΡΙΖΑ

Στο μεταξύ, ερώτηση για την πορεία ολοκλήρωσης και προμήθειας του εξοπλισμού του Γενικού Νοσοκομείου κατέθεσαν προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γρηγόρης Ψαριανός, Θανάσης Λεβέντης και Περικλής Κοροβέσης. Οι βουλευτές ζητούν επίσης την κατάθεση των τεχνικών δελτίων όλων των υποέργων καθώς και αντίγραφα των ενστάσεων που κατατέθηκαν μετά το διαγωνισμό για τον ιατρικό και νοσοκομειακό εξοπλισμό και τις απαντήσεις της ΔΕΠΑΝΟΜ.

“Πολίτες εν Δράσει”: “Να ματαιωθούν οι εκδηλώσεις της 21ης Μαίου”

Πρόταση σε όλους τους φορείς να κηρύξουν την 21η Μαίου ημέρα πένθους και να ματαιωθούν όλες οι επετειακές εκδηλώσεις σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάσταση των υποδομών υγείας, (μεταξύ αυτών και της έλλειψης μονάδας νεογνών στο νομό), κατέθεσε η κίνηση “Πολίτες εν Δράσει”.

Σε σχετική ανακοίνωση, επισημαίνεται ότι “οι εξελίξεις στο θέμα της κατασκευής του νέου νοσοκομείου είναι και πάλι αρνητικές, κάτι το οποίο όλοι διαπιστώνουν” Όπως, ακόμη τονίζεται “ο τελευταίος εργολάβος που επέλεξε η κυβέρνηση για το νοσοκομείο, είναι στη φυλακή, για το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου, ενώ ένα μήνα πριν το διαγωνισμό για τον ιατρικό εξοπλισμό, η ΔΕΠΑΝΟΜ αλλάζει τους όρους του, καθώς και τις προδιαγραφές των μηχανημάτων προς το χειρότερο, ενώ οι ενστάσεις από τους συμμετέχοντες «πέφτουν σύννεφο».

•Απόψε η κίνηση πολιτών διοργανώνει συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας έξω από το ΓΝΚ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: