Δευτέρα 19 Μαΐου 2008

Ο ΜΑΚΗΣ ΜΠΟΥΚΑΣ ΝΕΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ Ν.Ε. ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ


Με την εκλογή του Μάκη Μπούκα, στη θέση του γραμματέας της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ, ολοκληρώθηκαν οι εσωκομματικέςς εκλογές στην τοπική οργάνωση του κόμματος. Η επικράτηση του κ. Μπούκα ήρθε με 500 περίπου ψήφους διαφορά απο την βασικότερη συνυποψήφια του για την Ανδ. Δαγκλή. Ωστόσο εντύπωση προκάλεσαν οι αναφορές της τελευταίας για “απρόκλητη επίθεση” που δέχθηκε κατά τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας “από το ανώτερο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ στην Κέρκυρα”, φράση που “φωτογράφισε” ευθέως την βουλευτή Α. Γκερέκου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που είχαν δοθεί μέχρι το μεσημέρι ( σ.σ. αναμενόταν η επικύρωση των αποτελεσμάτων από την ΕΚΑΠ) για τη θέση του γραμματέα τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

ΜΠΟΥΚΑΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ 1886 ψήφοι

ΔΑΓΚΛΗ ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ 1377

ΜΑΥΡΩΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 200

ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 153

ΚΑΛΟΥΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ 130

Η ΝΕΑ ΝΟΜ. ΕΠΙΤΡ0ΠΗ

Τη νέα 13μελή Νομ. Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ, εκτός του κ. Μπούκα θα απαρτίζουν κατά σειρά ψήφων οι:

ΚΑΡΥΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 831

ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 574

ΡΟΥΣΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ (ΛΙΝΑ) 501

ΠΕΡΑΤΙΝΟΣ ΝΙΚ. (ΜΑΤΣΟΥΡΗΣ) 499

ΣΑΛΒΑΝΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ 490

ΓΕΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ 454

ΑΛΕΞΑΚΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 438

ΠΑΓΚΡΑΤΗ ΚΑΝΕΛΑ 435

ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 427

ΚΑΡΑΤΖΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 413

ΝΤΑΛΑΜΠΙΡΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ 318

ΡΕΓΓΗ ΜΑΡΙΑ 262

ΜΟΥΖΑΚΙΤΗ - ΓΑΒΑΛΑ ΜΑΡΙΑ 242

Στην Περιφ. Επιτροπή

ΣΚΛΑΒΟΥΝΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (ΚΕΡΚΥΡΑ) 1521

ΜΠΕΚΑΤΩΡΟΥ Μ. (ΚΕΦΑΛ- ΙΘΑΚΗ) 1242

ΒΑΛΛΙΑΝΑΤΟΣ Γ. (ΚΕΦΑΛ- ΙΘΑΚΗ) 1011

ΦΡΑΝΤΖΗΣ ΚΩΝ. (ΚΕΡΚΥΡΑ) 1020

ΣΠΙΝΟΥΛΑ-ΤΣΙΛΙΜΠΑΡΗ Κ. (ΚΕΡΚΥΡΑ) 849

ΝΙΚΟΛΟΥΖΟΣ T. (ΚΕΡΚΥΡΑ) 666

ΚΟΝΤΑΡΙΝΗ Μ. (ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ - ΙΘΑΚΗ) 656

Με ποσόστωση οι:

ΒΙΣΒΑΡΔΗΣ Λ. (ΖΑΚΥΝΘΟΣ) 587

ΣΚΛΗΡΟΣ ΠΑΝ. (ΛΕΥΚΑΔΑ) 576

Οι πρώτες δηλώσεις:

Ο νέος Γραμματέας Χρ. Μπούκας στις πρώτες δηλώσεις του στα ΜΜΕ ανέφερε τα εξής: “Ο αγώνας μεταξύ όλων των υποψηφίων διεξήχθη σε υψηλή πολιτική αντιπαράθεση και το ΠΑ.ΣΟ.Κ. έκλεισε τους λογαριασμούς με τον εαυτό του. Από σήμερα αγωνιζόμαστε όλοι μαζί απέναντι σε μια πολύ κακή κυβέρνηση που φέρνει τους πολίτες σε αδιέξοδο και απόγνωση. Η έγνοια της είναι η ρύθμιση των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου που ξεπουλά δημόσιο πλούτο που αποκτήθηκε με αγώνα και στερήσεις. Ο ρόλος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. επιβάλει σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Ο κόσμος μας παρακολουθεί, βλέπει, ακούει αλλά κρατά αποστάσεις. Χρέος μας να τον συναντήσουμε και να δώσουμε με ειλικρίνεια την υπόσχεση ότι θα αγωνιστούμε για τα συμφέροντά τα δικά του και του τόπου μας».

Η Ανδρ. Δαγκλή αφού έδωσε συγχαρητήρια στον κ. Μπούκα και εξέφρασε την ευχή η νεοεκλεγείσα Γραμματεία να λειτουργήσει ενωτικά, επεσήμανε τα εξής: “Η προέλευση δείχνει ότι το ΠΑ.ΣΟ.Κ. στηρίζεται από μεγάλο μέρος της κοινωνίας μας. Είμαι ικανοποιημένη για την ευρύτατη αποδοχή που είχαν οι απόψεις μου στη βάση του κινήματος. Δηλώνω ότι θα είμαι παρούσα στην προσπάθεια αναγέννησης του Κινήματος. Είμαι υποχρεωμένη όμως να δηλώσω ότι δέχθηκαν απροκάλυπτα χτυπήματα από συγκεκριμένο πολιτικό γραφείο. Αυτό έκανε άνισο τον αγώνα μου με αποκορύφωμα το περιστατικό στο εκλογικό κέντρο με απρόκλητη φραστική επίθεση από το ανώτατο αιρετό στέλεχος του κινήματος στο νησί μας. Είμαι αποφασισμένη να καταθέσω το περιστατικό ενώπιον των οργάνων του κινήματος. Ευχαριστώ θερμά όλους όσους με στήριξαν αλλά και όσους δεν με ψήφισαν».

Ο Γ. Μαυρωνάς, υποψήφιος για τη θέση του γραμματέα, τόνισε ότι το ΠΑ.ΣΟ.Κ. ολοκλήρωσε τον κύκλο της ανανέωσής του και από σήμερα σταματά να αναπαράγει το παρελθόν και κτίζει το μέλλον. Ο Β. Καλούδης συνεχάρη τον κ. Μπούκα και σημείωσε ότι πρέπει να ξεκινήσει ο αγώνας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. για δημοκρατία και πρόοδο.

Ο Σπ. Πουλής

Νέος γραμματέας στη Δ.Ο. Αχιλλείων του ΠΑΣΟΚ εκλέχθηκε ο Σπύρος Πουλής. Οπως δήλωσε, οι υποψήφιοι έδωσαν τον αγώνα τους με παρρησία και αξιοπρέπεια, ενώ ο κόσμος, έλαβε το μήνυμα για ένα νέο ξεκίνημα. “Αυτό το σκοπό θα υπηρετήσει η νέα Δημοτική Οργάνωση Αχιλλείων προς όφελος των κατοίκων και της περιοχής ολόκληρης”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: