Πέμπτη 8 Μαΐου 2008

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ ΕΜΦΡΑΓΜΑ ΜΕ ΤΑ ΤΟΥΡ. ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ

Στο απροχώρητο έχει φτάσει το πρόβλημα που δημιουργείται στην πάνω πλατεία, λόγω της στάθμευσης των τουριστικών λεωφορείων. Το κυκλοφοριακό έμφραγμα, η ταλαιπωρία των διερχομένων και οι διαπληκτισμοί με τους οδηγούς των τουριστικών λεωφορείων, αποτελούν καθημερινό φαινόμενο.

Μέσα σε όλα αυτά, ο Δήμος Κερκυραίων προσανατολίζεται να συγκαλέσει σύσκεψη με τη συμμετοχή της Νομαρχίας και της Αστυνομικής Διεύθυνσης, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το οξύ κυκλοφορικό πρόβλημα.

Εξαιτίας μάλιστα της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί, άλλαξε και το δρομολόγιο του αστικού ΚΤΕΛ στη γραμμή Μαντούκι - Κανόνι καθώς το λεωφορείο, δεν περνάει από την πλατεία αλλά κατευθύνεται στο λιμάνι μέσω της Ιωάννου Θεοτόκη.

Σύμφωνα με δηλώσεις του προϊστάμενου της Επιτροπής Κυκλοφορίας του Δήμου Ανδρέα Κουρή στο κρατικό ραδιόφωνο, “οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο των τουριστικών λεωφορείων, δεν δέχονται να υπακούσουν στους κανόνες που έχουν τεθεί για την καλή λειτουργία της πόλης και την εύρυθμη κυκλοφορία των οχημάτων”

Υποστήριξε ακόμη, ότι “η Αστυνομία δεν έχει ανταποκριθεί μέχρι σήμερα στις εκκλήσεις της δημοτικής αρχής για να αστυνομεύσει χώρους όπως η πάνω πλατεία”

Από πλευράς της Αστυνομίας, εκτιμάται πάντως ότι τις προσεχείς μέρες η κατάσταση θα βελτιωθεί, με την ενεργοποίηση των δόκιμων αστυνομικών οι οποίοι θα περιπολούν, θα ελέγχουν την κυκλοφορία, τη στάθμευση κλπ.

“Σταθμεύουν

όπου θέλουν”

Ο επικεφαλής της Δημοτικής Αστυνομίας Γεράσιμος Βλάσσης σε παρέμβασή του χθες στα ΜΜΕ, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι το πρόβλημα είναι τεράστιο με αποτέλεσμα την καθημερινή ταλαιπωρία για εκατοντάδες εποχούμενους, η κίνηση των οχημάτων των οποίων μπλοκάρεται, όταν τα τουριστικά λεωφορεία αντί να αποβιβάζουν τους επιβάτες τους, σταθμεύουν στο χώρο μπροστά από το Φρούριο.

Ετσι συσσωρεύεται εκεί αριθμός που δεν μπορεί να ελεγχθεί στο στενό χώρο του δρόμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: