Δευτέρα 26 Μαΐου 2008

ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ-ΖΗΤΟΥΝ ΚΑΛΥ ΨΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΑΒ ΣΤΗ Ν. ΚΕΡΚΥΡΑ


Το Σάββατο με πρωτοβουλία των Δημάρχων της Νοτίου Κερκύρας (Μελιτειέων, Κορισσίων και Λευκιμμαίων), πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση - διαμαρτυρία και συμβολική κατάληψη της Εθνικής οδού στο ύψος του Δ.Δ. Μαραθιά. Το κεντρικό σύνθημα της εκδήλωσης ήταν η 24ωρη κάλυψη της Νότιας Κέρκυρας από το ΕΚΑΒ.

Εκτός των Δημάρχων και αρκετών μελών των Δημοτικών Συμβούλων και των 3ων Δήμων, στην συγκέντρωση-διαμαρτυρία συμμετείχαν και πολλοί κάτοικοι της Νοτίου Κερκύρας που με μαύρες σημαίες εκδήλωσαν την ανησυχία τους για την λειτουργική ικανότητα άμεσης δράσης και επέμβασης του ΕΚΑΒ και κατήγγειλαν την υποβαθμισμένη Δημόσια υγεία στο Νομό της Κέρκυρας.

Μεταξύ των φορέων που συμμετείχαν στην εκδήλωση ήταν και ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Κέρκυρας.

Σε σχετική ανακοίνωσή του επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι «η υγεία των συμπολιτών μας και το δικαίωμα της αξιοπρέπειας στον πόνο και στην ασθένεια αποτελούν ύψιστα αγαθά και συνεπώς στόχους του οικολογικού κινήματος.

Η πορεία για καλύτερη, ομορφότερη και πιο ανθρώπινη Κέρκυρα περνά μέσα και από τους αγώνες για την αναβάθμιση της Δημόσιας και Δωρεάν Υγείας στο νομό μας. Το τελευταίο διάστημα, και μετά τους θανάτους των νεογνών, έχει ενταθεί αυτή η προσπάθεια, με τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Κέρκυρας να συμμετέχουν μαζικά και να στέλνουν μήνυμα συνεργασίας και δράσης σε κάθε ενεργό πολίτη που βαρέθηκε τα λόγια «τα παχιά και τα μεγάλα», τις σκοπιμότητες και τα μικροσυμφέροντα τόσο της εκάστοτε εξουσίας όσο και της εκάστοτε αντιπολίτευσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: