Δευτέρα 5 Μαΐου 2008

ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΝΟΜΑΡΧΗΣ-ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ

Την κατασκευή αεροδρομίου στην περιοχή Βρυώνη Αγίων Σαράντα, στην καρδιά της μειονοτικής ζώνης, εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα τα περασμένο Σάββατο κατά την διάρκεια ομιλίας του σε ανοικτή εκδήλωση για την έναρξη της τουριστικής περιόδου.
Η εκδήλωση που οργανώνεται για τρίτη συνεχή χρονιά από τον δήμο των Αγίων Σαράντα έχει πανηγυρικό χαρακτήρα και ο Δήμαρχος της πόλης Εdmond Gjoka είχε πολλούς επίσημους προσκεκλημένους।Μαζί με τον Πρωθυπουργό ήλθαν στην πόλη του οι Υπουργοί Τουρισμού, Πολιτισμού και Αθλητισμού Ιλίρ Πάνγκο, ο Υπουργός Μεταφορών Σοκόλ Ολντάσι και ο υπουργός εργασίας (από Ελληνικής πλευράς) Κώστας Μπάρκας.
Παρόντες από Ελληνικής πλευράς οι Νομάρχες Κέρκυρας Στέφανος Πουλημένος και Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας και ο Δήμαρχος Κερκυραίων Σωτήρης Μικάλεφ.

Συμμετείχαν ακόμη εκπρόσωποι πολλών διπλωματικών αποστολών από διάφορες χώρες και την Ελλάδα, ενώ παρέστησαν και πολλοί Δήμαρχοι από όλη την Αλβανική Επικράτεια.


Στην Κερκυραϊκή αποστολή μετείχαν ακόμη οι Νομαρχιακοί Σύμβουλοι Δημήτρης Βλαχόπουλος και Σπύρος Νίκας, το στέλεχος της Διεύθυνσης Προγραμματισμού Σωτήρης Βλάχος και ο Προϊστάμενος της Περιφερειακής Διεύθυνσης Τουρισμού Κώστας Τσουμάνης.

Ο Αλβανός Πρωθυπουργός αφού εγκαινίασε το μικρό Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης των Αγίων Σαράντα:· Mίλησε στην εκδήλωση με θερμά λόγια για την ανάπτυξη του Αλβανικού Νότου।· Χαρακτήρισε τους Άγιους Σαράντα Μητρόπολη του Αλβανικού Τουρισμού.Κάλεσε τις τοπικές αρχές και τους πολίτες να επιδεικνύουν πνεύμα φιλοξενίας έναντι των επισκεπτών –τουριστών.


Ευχαρίστησε την Ελλάδα για την χρηματοδότηση της κατασκευής του δρόμου Σαγιάδα -Μαυρομάτι – Κονίσπολη – Άγιοι Σαράντα. Τόνισε την μεγάλη αναπτυξιακή σημασία του έργου που εκτελεί το Αλβανικό κράτος με έξι εργολαβίες στο δρόμο Αγ. Σαράντα – Χειμάρας και εξήγγειλε την κατασκευή Αεροδρομίου στην περιοχή Βρυώνη όπου είναι ο μεγάλος κάμπος της Βορείου Ηπείρου.



Μετά την εκδήλωση η κερκυραϊκή αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον Αλβανό Πρωθυπουργό και τον Δήμαρχο των Αγίων Σαράντα, ενώ είχε ακόμη επαφές με τον Υπουργό Εργασίας Κώστα Μπάρκα και Έλληνες έπαρχους των Αγίων Σαράντα.



Στην Χειμάρα tο απόγευμα του Σαββάτου η κερκυραϊκή αντιπροσωπεία επισκέφτηκε την Χειμάρα και το χωριό Δρυμάδες.



Στην Χειμάρα συναντήθηκε με τον Δήμαρχο της πόλης Βασίλη Μπολάνο και τον Πρόεδρο του Κόμματος των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Βαγγέλη Ντούλε, ενώ στους Δρυμάδες συνάντησε τον Έλληνα βουλευτή Αργυροκάστρου Βαγγέλη Τάβο.



Η αντιπροσωπεία της Κέρκυρας στην Χειμάρα φιλοξενήθηκε από τον Χειμαριώτη βουλευτή Τιράνων Νίκο Νεράντζη.























Δεν υπάρχουν σχόλια: