Παρασκευή 23 Μαΐου 2008

ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΦΩΝΗΘΕΝΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΤΟΥΡ. ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ, ΣΤΗ ΣΠΗΛΙΑ...

Σε δυναμικές κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι καταστηματάρχες της Σπηλιάς, εκτιμώντας ότι δεν υλοποιήθηκαν τα συμφωνηθέντα στην πρόσφατη σύσκεψη στο Δήμο Κερκυραίων για την ισότιμη διαχείριση των επισκεπτών από τα κρουαζιερόπλοια σε Σπηλιά-Πλατεία.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του συλλόγου καταστηματαρχών π. πόλης Σπ. Μητσιάλης το πάρκινγκ στη περιοχή της Σπηλιάς παραμένει άδειο, ενώ στην πλατεία συνεχίζεται σε καθημερινή βάση η στάθμευση 10-12 λεωφορείων.

“Είμαστε πλέον αποφασισμένοι. Από τη Δευτέρα ξεκινάμε κινητοποιήσεις που θα δημιουργήσουν πρόβλημα στην αγορά. Αν θέλουν να κλείσουμε τα μαγαζιά μας να το πουν”, τόνισε και κάλεσε Δήμαρχο και Αστυνομικό Διευθυντή να πάρουν άμεσα μέτρα, σύμφωνα με όσα είχαν ανακοινωθεί στη σύσκεψη στο Δημαρχείο.

Στο ίδιο πνεύμα και η αντιπρόεδρος του Σωματείου κ. Παπανελοπούλου που σημείωσε ότι “οι καταστηματάρχες της Σπηλιάς παλεύουν για χρόνια να πετύχουν κάτι, που δεν έρχεται ποτέ.

“Όλες οι συνεδριάσεις που γίνονται, πέφτουν δυστυχώς στο κενό. Ποίος φταίει και δεν βρίσκουμε ανταπόκριση;

Όλοι οι Δήμαρχοι τα τελευταία χρόνια μας λένε ότι θα λυθεί το θέμα, χωρίς αποτέλεσμα. Είναι δυνατό οι τουριστικοί πράκτορες να διοικούν την πόλη; αναρωτήθηκε.

Τι είχε συμφωνηθεί

Σύμφωνα με όσα είχαν ανακοινωθεί μετά την ευρεία σύσκεψη της 10ης Μαίου στο Δημαρχείο “οι επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων, θα σταθμεύουν σε Σπηλιά - Πλατεία, ώστε οι επισκέπτες να διαχέονται ισόποσα, όσο είναι εφικτό στις δύο περιοχές.

Στη Σπηλιά, τα λεωφορεία θα σταματούν για να αποβιβάσουν τον κόσμο στο σημείο όπου παλιότερα βρίσκονταν οι άμαξες, ενώ στην Πλατεία, θα αποβιβάζουν τον κόσμο στη λεωφορειογραμμή του ''Καρβουνιάρη'' (από Ακταίον έως πύλη Φρουρίου).

Αυτά τα λεωφορεία θα σταθμεύουν όσο χρειαστεί στην παραλιακή (Ανεμόμυλος έως κόμβος Δεσύλλα), μέχρι να επιστρέψουν για να επιβιβάσουν ξανά τους επισκέπτες, έπειτα από συνεννόηση με τους ξεναγούς”.


Δεν υπάρχουν σχόλια: