Κυριακή 18 Μαΐου 2008

ΜΠ. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ: «ΣΕ ΟΡΙΑΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΙΔΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ»

«Παιδιά ενός « κατώτερου θεού» είναι τα παιδιά με ειδικές ανάγκες στην Κέρκυρα»,υποστηρίζει σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής του ΚΚΕ Μπάμπης Χαραλάμπους, μετά από την περιοδεία του στα Δημόσια ειδικά σχολεία της πόλης.

Ο κ. Χαραλάμπους εκτιμά ότι «υποχρηματοδότηση, ακατάλληλες υποδομές , έλλειψη ειδικευμένου προσωπικού, ελαστικές σχέσεις εργασίας σε πολλούς εργαζόμενους έχουν οδηγήσει σε οριακό επίπεδο την κατάσταση στα δύο αυτά σχολεία».

Αναφέρει ακόμη ότι «το νέο νομοσχέδιο για την ειδική αγωγή που παρουσιάστηκε από τον Υπουργό Παιδείας αποτελεί στην ουσία ένα νέο νόμο πλαίσιο νομιμοποίησης της βαρβαρότητας που βιώνουν τα παιδιά με αναπηρίες και οι οικογένειες τους, αποτελεί συνέχεια των νόμων του ΠΑΣΟΚ. Αυτό το νομοσχέδιο για την ειδική αγωγή δεν είναι ανεξάρτητο από τις συνολικές αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις στο χώρο της παιδείας και της Υγείας».

Χρειάζεται να παλέψουμε για:

Την καθιέρωση υποχρεωτικής δημόσιας και δωρεάν Ειδικής Αγωγής για όλα τα παιδιά με αναπηρίες και μαθησιακές δυσκολίες που έχουν ανάγκη της υπηρεσίες της. Απαγόρευση οποιασδήποτε μορφής επιχειρηματικής δράσης στο τομέα της έγκαιρης διάγνωσης και παρέμβασης αλλά και στην ειδική αγωγή και εκπαίδευση.

Ειδική αγωγή με υψηλού επιπέδου τρίχρονη προσχολική αγωγή.

Ολόπλευρη στήριξη των παιδιών που μπορούν να ενταχθούν στα κοινά σχολεία. Ειδικούς εκπαιδευτικούς, ειδικό υποστηρικτικό προσωπικό, υποδομές κ.λ.π.

Κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής απασχόλησης στο προσωπικό των ειδικών σχολείων και της ειδικής αγωγής, ωρομίσθιων, αναπληρωτών, συμβάσεις stage κ.λ.π.» καταλήγει ο κ. Χαραλάμπους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: