Πέμπτη 15 Μαΐου 2008

ΙΑΤΡΕΙΟ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΣΤΟ ΓΝΚ


Μια ακόμα σημαντική πρωτοβουλία πήρε η διοίκηση του Γεν. Νοσοκομείου σε συνεργασία με την Πνευμονολογική Κλινική. Όπως ανακοίνωσαν σήμερα ο διοικητής του ΓΝΚ Γ. Μαντζαρόπουλος και ο Δ/ντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Κ. Χαΐνης, θα λειτουργήσει στο νοσοκομείο νέο εξωτερικό Ιατρείο Διακοπής του Καπνίσματος.

Ο κ. Μαντζαρόπουλος, αφού σημείωσε ότι το κάπνισμα αποτελεί μία ισχυρή συνήθεια, απόλυτα συνδεδεμένη με το χρήστη του τσιγάρου, σημείωσε ότι συχνά επιβάλλεται η επιστημονική υποστήριξη του καπνιστή.

“Οι διοικητικές απαγορεύσεις και νομοθετικές ρυθμίσεις είναι βέβαιο ότι δεν οδηγούν με ασφάλεια στη διακοπή αυτής της καταστροφικής συνήθειας” τόνισε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο κ. Χαΐνης, επεσήμανε ότι το κάπνισμα προκαλεί επιπτώσεις σε όλα τα συστήματα του ανθρώπινου οργανισμού, ιδίως στον πνεύμονα, ενώ τόνισε ότι η διακοπή του καπνίσματος δεν είναι εύκολη, ακριβώς επειδή το τσιγάρο περιέχει ουσίες που προκαλούν εθισμό στο χρήστη.

Όπως ακόμη τόνισε, η θεραπεία διακοπής του καπνίσματος μπορεί να περιλαμβάνει διάφορες ιατρικές μεθόδους, ακόμα και φάρμακα, ενώ απαραίτητη κρίνεται η ψυχολογική υποστήριξη των καπνιστών

Το Ιατρείο, θα λειτουργεί σε αρχική βάση μόνο δύο φορές το μήνα, ενώ φιλοδοξία των υπευθύνων είναι να συμβάλλουν στη διακοπή του καπνίσματος όσο το δυνατόν περισσότερων ατόμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: