Δευτέρα 12 Μαΐου 2008

ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ

Στη λήψη μιας σειράς μέτρων για την εξάλειψη των σοβαρών κυκλοφοριακών προβλημάτων που δημιουργεί η στάθμευση των τουριστικών λεωφορείων στην πάνω πλατεία, κατέληξαν οι συμμετέχοντες στην πολύωρη σύσκεψη που έγινε το Σάββατο στο Δημαρχείο με πρωτοβουλία του Δημάρχου Σωτ. Μικάλεφ.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε μετά το τέλος της σύσκεψης ο πρόεδρος της επιτροπής κυκλοφορίας του Δήμου Α. Κουρής, οι επισκέπτες που έρχονται με λεωφορεία από το βόρειο συγκρότημα θα προσεγγίζουν την Σπηλιά, όπου ο χώρος θα διαμορφωθεί ειδικά για να υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης.

Μετά την αποβίβαση των επισκεπτών, τα λεωφορεία θα σταθμεύουν στην προβλήτα 5 του ΟΛΚΕ, γι' αυτό και άμεσα η δημοτική Αρχή θα ζητήσει από τον Οργανισμό να παραχωρήσει τον συγκεκριμένο χώρο που σήμερα δεν αξιοποιείται.

Όσο για τους επισκέπτες που έρχονται με λεωφορεία από το νότιο συγκρότημα θα προσεγγίζουν την Π. Πλατεία, όπου θα οριοθετηθεί συγκεκριμένη λεωφορειογραμμή για την επιβίβαση - αποβίβαση του κόσμου. Δια των οδών Δούσμανη, Καποδιστρίου, Παραλιακής, τα λεωφορεία θα σταθμεύουν για όση ώρα χρειαστεί απ' τον Ανεμόμυλο έως τον κόμβο Δεσύλλα, όπου άμεσα ο χώρος θα οριοθετηθεί.

Για τους επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων, οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη, αποφάσισαν να σταθμεύουν σε Σπηλιά - Πλατεία, ώστε οι επισκέπτες να διαχέονται ισόποσα, όσο είναι εφικτό στις δύο περιοχές.

Στη Σπηλιά, τα λεωφορεία θα σταματούν για να αποβιβάσουν τον κόσμο στο σημείο όπου παλιότερα βρίσκονταν οι άμαξες, ενώ στην Πλατεία, θα αποβιβάζουν τον κόσμο στη λεωφορειογραμμή του ''Καρβουνιάρη'' (από Ακταίον έως πύλη Φρουρίου).

Αυτά τα λεωφορεία θα σταθμεύουν όσο χρειαστεί στην παραλιακή (Ανεμόμυλος έως κόμβος Δεσύλλα), μέχρι να επιστρέψουν για να επιβιβάσουν ξανά τους επισκέπτες, έπειτα από συνεννόηση με τους ξεναγούς.

•Εκτός του Δήμαρχου Σωτ. Μικάλεφ και του προέδρου της επιτροπής κυκλοφορίας Α. Κουρής στη σύσκεψη πήραν επίσης μέρος , ο αντιδήμαρχος Γ. Μάμαλος, ο Αστυνομικός Δ/ντής Δ. Τσιότσιος, εκπρόσωποι της Τροχαίας, της Δημοτικής Αστυνομίας, της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, των Τουριστικών Πρακτόρων, των ιδιοκτητών Ραδιοταξί, του Αστικού και του Υπεραστικού ΚΤΕΛ και των δυο επαγγελματικών Σωματείων της Παλιάς Πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: