Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2009

Σε αναπτυξιακή τροχιά οι Παξοί -Επίσκεψη και συναντήσεις του Νομάρχη στο νησί


Την πιο δημιουργική περίοδο της ιστορίας του διανύουν οι Παξοί με έργα και δράσεις που εκτελέστηκαν και εκτελούνται σε όλους τους τομείς, τη ίδια ώρα που η τουριστική οικονομία του νησιού εξελίσσεται με πολύ ικανοποιητικούς ρυθμούς και θετικές επιδόσεις. Το γεγονός αυτό επιβεβαιώθηκε και στις δύο συναντήσεις – συσκέψεις που είχε την περασμένη Παρασκευή και το Σάββατο ο Νομάρχης Στέφανος Πουλημένος με το Δήμαρχο Σπύρο Μπογδάνο και εκπροσώπους των τοπικών φορέων, παρουσία και του Νομαρχιακού Σύμβουλου Παξών Παντελή Κουβά.

Η πρώτη από τις συναντήσεις αυτές έγινε στο ξενοδοχείο Paxos Club και η δεύτερη στο Δημαρχείο Παξών στην οποία εκτός από το Δήμαρχο και το Νομαρχιακό Σύμβουλο Π. Κουβά συμμετείχαν ακόμη ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Θωμάς Αθανασίου, οι αντιδήμαρχοι Παξών Τάκης Αρβανιτάκης και Θανάσης Κάγκας, ο επικεφαλής της μειοψηφίας στο Δήμο Θανάσης Νικολούζος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων των Παξών – Δημοτικός Σύμβουλος Σωτήρης Σαρκαβάζης και άλλοι εκπρόσωποι των τοπικών φορέων.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν ιδιαίτερα τα θέματα που αφορούν την συγκοινωνιακή σύνδεση των Παξών με την Κέρκυρα και την Ηγουμενίτσα, την λειτουργία του Κέντρου Υγείας και την εκτέλεση των διακομιδών σε Νοσοκομεία και οι εκπρόσωποι των τοπικών φορέων ζήτησαν από το Νομάρχη την παρέμβασή του για την επίλυσή τους.

Διατύπωσαν επίσης σοβαρά παράπονα για τον Οργανισμό Λιμένος Κέρκυρας και τη μεταχείριση του λιμανιού τους.

Το ενδιαφέρον της Νομαρχίας

Ο Νομάρχης ενημέρωσε για τις προσπάθειες που σε συνεργασία με τη Δημοτική αρχή και το συνεργάτη του Νομαρχιακό Σύμβουλο Π. Κουβά γίνονται προς την κατεύθυνση επίλυσης των προβλημάτων και υπενθύμισε το ενδιαφέρον της Νομαρχίας για τους Παξούς, όπως αυτό αποδεικνύεται από:

* Την σύμπραξη στην κατασκευή του γηπέδου
* Την κατασκευή και παράδοση σε χρήση σύγχρονου Σχολικού Κέντρου που επιλύει συνολικά το πρόβλημα σχολικής στέγης της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στο νησί.
* Τις σημαντικές βελτιωτικές παρεμβάσεις στο επαρχιακό οδικό δίκτυο των Παξών.
* Τη συντονισμένη τουριστική προβολή του νησιού στο πλαίσιο των δράσεων της Νομαρχίας.
* Την ολοκλήρωση των μελετών για το αλιευτικό καταφύγιο στους Αντιπάξους και
* τη συνεργασία και στήριξη της Νομαρχίας στην προώθηση του Χωροταξικού Σχεδιασμού στο νησί με την εκπόνηση του Σχεδίου Οικιστικής και Χωροταξικής Οργάνωσης Ανοικτής Πόλης (ΣΧΟΟΑΠ) που είναι το σημαντικότερο έργο υποδομής για το μέλλον του νησιού.

Βοήθησε η Εγνατία

Ο Νομάρχης ενημερώθηκε ακόμη για τα πολύ καλά αποτελέσματα της τουριστικής κίνησης στο νησί, ένα μεγάλο μέρος της οποίας αποδίδεται στο εθνικής κλίμακας δημόσιο έργο της Εγνατίας οδού που ολοκληρώθηκε αλλά και στη διαφημιστική καμπάνια της Νομαρχίας στη Βόρεια Ελλάδα.

Ο Νομάρχης συνεχάρη τη Δημοτική αρχή για το πλούσιο έργο το οποίο επιτελεί στο νησί, για τα μεγάλα εκτελούμενα έργα αποχέτευσης, τα έργα και τις δράσεις εξωραϊσμού του νησιού και το υψηλό επίπεδο καθαριότητας ενώ δήλωσε την αμέριστη υποστήριξή του στην προώθηση του Χωροταξικού σχεδιασμού.
Συναντήθηκε ακόμη με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Νεκτάριο Ζενεμπίση και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και συζήτησαν θέματα που αφορούν τη εμπορική δραστηριότητα στο νησί.

Τέλος, παρέστη στην χειροτονία σε διάκονο και την επομένη σε ιερέα, του καθηγητή φυσικής Ανδρέα Διαμάντη από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: