Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2009

Απολογισμός δράσης του Μπ. Χαραλάμπους

Aπολογισμό δράσης της διετούς κοινοβουλευτικής του παρουσίας, πραγματοποίησε ο βουλευτής Κέρκυρας του ΚΚΕ και εκ νέου υποψήφιος Μπ. Χαραλάμπους.Στο πλαίσιο της παρουσίασης τονίστηκαν και τα εξής:
"Το 2007 πανελλαδικά και πιο ιδιαίτερα στη Κέρκυρα έγινε ένα βήμα μπροστά με την εκλογική ενδυνάμωση του ΚΚΕ και με την εκλογή κομμουνιστή βουλευτή στην Κέρκυρα για πρώτη φορά. Οι ευθύνες του Κόμματος μεγάλωσαν.
Στα δύο χρόνια που μεσολάβησαν το ΚΚΕ συνέβαλλε στην οργάνωση της πάλης των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων εναντίον της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης – Ε.Ε. – κεφαλαίου. Βρέθηκε στην πρώτη γραμμή των καθημερινών αγώνων για το Ασφαλιστικό, τη Παιδεία και τη Υγεία, τη προστασία του περιβάλλοντος, το εισόδημα της εργατικής λαϊκής οικογένειας.
Μέσα και έξω από την βουλή το ΚΚΕ αντιπάλεψε σκληρά την συνεχιζόμενη από την ΝΔ αντιλαϊκή πολιτική που οδήγησε στη χειροτέρευση της θέσης της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού και της νεολαίας και υπερασπίστηκε με όλους τους τρόπους τα εργατικά λαϊκά συμφέροντα. Ανέδειξε τον άλλο δρόμο ανάπτυξης που συμφέρει το λαό. Το δρόμο ανάπτυξης που κίνητρο δεν θα έχει τα κέρδη των τραπεζιτών, των εφοπλιστών, των μεγαλοξενοδόχων γενικότερα τα κέρδη του κεφαλαίου, αλλά την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.
Στο πλαίσιο αυτό η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ με ερωτήσεις, επερωτήσεις και προτάσεις νόμου έδωσε και μέσα στη βουλή τη μάχη για το δίκιο των εργαζόμενων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, για την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων και τη διεύρυνσή τους, για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης που συμφέρει το λαό. Έτσι:
o Όταν κατέθεσε η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ πρόταση νόμου για την προστασία των ανέργων τόσο η κυβέρνηση της ΝΔ όσο και το ΠΑΣΟΚ ως αντιπολίτευση την καταψήφισαν με τα ίδια επιχειρήματα.
o Όταν κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση για τον τουρισμό που υπεράσπιζε το δικαίωμα του λαού και της νεολαίας για διακοπές, ζητούσε την κατάργηση του all inclusive και στήριζε τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των ξενοδοχοϋπάλληλων τόσο η κυβέρνηση της ΝΔ όσο και το ΠΑΣΟΚ έκαναν προτάσεις για την ενίσχυση των μεγαλοξενοδόχων.
o Όταν κατέθεσε ερώτηση για την υποστήριξη των αγροτών και του αγροτικού εισοδήματος η κυβέρνηση της ΝΔ μαζί με το ΠΑΣΟΚ μάλωναν ποίος είναι ο καλύτερος διαχειριστής της ΚΑΠ που ξεκλήρισε τους αγρότες και επιπλέον έβαζαν παράνομα χαράτσια λεηλατώντας το αγροτικό εισόδημα.
o Όταν στην βουλή το ΚΚΕ πάλευε για αναβαθμισμένες, δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες υγείας για όλους η κυβέρνηση της ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ προωθούσαν την παράδοση τομέων της υγείας σε ιδιώτες. Είναι χαρακτηριστική η ερώτηση του ΠΑΣΟΚ που ζητούσε την κατάργηση του οργανισμού του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Κέρκυρας και άλλων ψυχιατρικών νοσοκομείων δηλ. την οριστική παράδοση του τομέα ψυχικής υγείας σε ιδιώτες".

Δεν υπάρχουν σχόλια: