Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009

Ολα έτοιμα για τη Παράκαμψη Τρία Γεφύρια-Ποντή


Η παράκαμψη Τρία Γεφύρια – Ποντή ήταν το αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα της ΠΙΝ Σωτήρη Βόσδου, του Νομάρχη Στέφανου Πουλημένου, του Αντινομάρχη Κώστα Λέσση και υπηρεσιακών παραγόντων της Περιφέρειας.
Από τη σύσκεψη προέκυψε ότι:

1. Η μελέτη του έργου έχει ολοκληρωθεί και είναι πλήρης.
2. Έχουν ληφθεί όλες οι εγκρίσεις και αδειοδοτήσεις.
3. Έχει συνταχθεί το κτηματολόγιο της προς απαλλοτρίωση ζώνης.

Το έργο είναι μήκους περίπου 5 χιλιομέτρων με δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση, έχει τρεις ισόπεδους κόμβους με σηματοδότες, τρεις υπόγειες διαβάσεις και προβλέπει σύνδεση με το υφιστάμενο δίκτυο δημοτικών δρόμων, καθώς επίσης και ηλεκτροφωτισμό σε όλο το μήκος του, που θα είναι κλειστός αυτοκινητόδρομος με παράπλευρους δρόμους σε μεγάλο μήκος της διαδρομής.
Επειδή επίκειται η δεύτερη προκήρυξη του μέτρου έργων οδοποιίας από την Διαχειριστική Αρχή του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Ιονίων Νήσων, ο Νομάρχης υπέβαλε το αίτημα να είναι η Νομαρχία φορέας εκτέλεσης του έργου αυτού καθώς έχει και το στελεχιακό δυναμικό να το επιβλέψει και την εμπειρία από την εκτέλεση ανάλογων έργων αλλά και την διαχειριστική επάρκεια για έργα του ΕΣΠΑ.
Ο Γενικός Γραμματέας της ΠΙΝ είδε θετικά το αίτημα του Νομάρχη και οι τελικές συνεννοήσεις θα γίνουν στις επόμενες ημέρες.

Αντίστοιχη ενημέρωση και αίτημα υποβλήθηκε και για το έργο της παράκαμψης Αργυράδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: