Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2009

Επίσκεψη Στέφανου Γκίκα στην Πυροσβεστική Υπηρεσία


Επίσκεψη στην Πυροσβεστική Υπηρεσία πραγματοποίησε την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2009 ο Υποψήφιος Βουλευτής ΝΔ Στέφανος Γκίκας, όπου ενημερώθηκε από τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων της Π.Υ., Αρχιπύραρχο Νικόλαο Νάκο και τον Διοικητή Νομού Πύραρχο Παύλο Ζωίδη για το έργο που επιτελεί η Π.Υ. στο νομό, τον επιχειρησιακό σχεδιασμό και για τα προβλήματα που η Υπηρεσία αντιμετωπίζει.
Ο κ. Γκίκας χαιρέτησε και συνομίλησε με τους εργαζόμενους, ενώ εξήγησε την σημαντικότητα των επερχομένων εκλογών.
Μετά την επίσκεψη ο κ. Γκίκας στις δηλώσεις ανέφερε και τα εξής:
«Είχα μία μακρά συζήτηση με την Διοίκηση της Π.Υ., όπου ενημερώθηκα για τις δραστηριότητες της Υπηρεσίας. Αξίζουν πράγματι συγχαρητήρια τόσο στην Διοίκηση όσο και στο προσωπικό της Πυροσβεστικής μας Υπηρεσίας, διότι φέτος είχαμε ελάχιστα συμβάντα και σχεδόν μηδενικές καταστροφές. Σημειώθηκαν 76 πυρκαγιές και κάηκαν μόνο 145 στρέμματα. Τούτο βεβαίως οφείλεται στον πολύ καλό επιχειρησιακό σχεδιασμό, ο οποίος βασίζεται στην πρόληψη, με τις αυξημένες περιπολίες και την άμεση αντίδραση, ενώ τόσο η εκπαίδευση του προσωπικού όσο και ο τεχνολογικός εξοπλισμός της υπηρεσίας βρίσκονται σε πολύ ικανοποιητικά επίπεδα.
Επίσης η σημαντική αύξηση του προσωπικού από την παρούσα Κυβέρνηση βοήθησε στον περιορισμό των προβλημάτων αφού μόνο τον τελευταίο χρόνο 43 νέες πυροσβέστες ανέλαβαν υπηρεσία στο νομό. Η Κυβέρνηση έκανε πράξη τη δέσμευσή της για κάλυψη των ελλείψεων προσωπικού.
Βεβαίως, ενημερώθηκα και για τα προβλήματα της Υπηρεσίας, όπως είναι η συντήρηση του κτιρίου της Διοίκησης που εκκρεμεί καθώς και για επιχειρησιακά θέματα όπως η πυρασφάλεια της παλιάς πόλης που εξακολουθεί να παραμένει προβληματική.
Κλείνοντας, θα ήθελα να τονίσω για άλλη μια φορά τη δέσμευση του Κώστα Καραμανλή για την μονιμοποίηση των 4.000 και πλέον εποχικών πυροσβεστών μας, οι οποίοι προσφέρουν ανεκτίμητες υπηρεσίες στην πατρίδα. Περιμένω από το επίσημο ΠΑΣΟΚ να πάρει σαφή θέση για τη μονιμοποίηση ή όχι των εποχικών πυροσβεστών».

Δεν υπάρχουν σχόλια: