Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

Ιατρείο για τη νέα γρίπη στο Γ.Ν.Κ.

Από σήμερα, τέθηκε σε επίσημη λειτουργία στο Γενικό Νοσοκομείο ένα νέο ιατρείο ειδικό για περιστατικά που αφορούν τη νέα γρίπη.
Οπως ανακοίνωσε χθες ο διοικητής του ΓΝΚ Γ. Μαντζαρόπουλος το ιατρείο θα λειτουργεί καθημερινά από 8 το πρωί έως τις 2.30 το μεσημέρι.
Από την πλευρά της η παθολόγος Μ. Κάντα σημείωσε ότι το ιατρείο βρίσκεται στη κεντρική είσοδο του ΓΝΚ και εκεί θα μπορούν να προσέρχονται όσα περιστατικά με συμπτώματα γριπώδους συνδρομής.
Τα συμπτώματα αυτά είναι, πυρετός, βήχας, πυρετός, πονόλαιμος, πόνοι στις αρθρώσεις και τους μύες, έμετοι και διάρροια.
Η λειτουργία του ιατρείου είναι πολύ σημαντική καθώς οι ασθενείς δε θα ταλαιπωρούνται και θα μειώνεται η πιθανότητα μετάδοσης περιστατικών ύποπτων για τη νέα γρίπη στα υπόλοιπα τμήματα του νοσοκομείου και ιδίως τα εξωτερικά ιατρεία όπου ιδίως τις πρωινές ώρες η προσέλευση των ασθενών είναι αυξημένη.
Η κ. Κάντα επέστησε ακόμη την προσοχή σε περιστατικά που θα πηγαίνουν στο νέο ιατρείο και αφού εξεταστούν από το γιατρό να παίρνουν ορισμένες οδηγίες.
Αν το κρούσμα κριθεί ύποπτο για τη νέα γρίπη ο ασθενής θα πρέπει να ακολουθήσει τις οδηγίες του γιατρού που θα είναι συγκεκριμένες, δηλαδή απομόνωση των περιστατικών στο σπίτι με συμπτωματική αγωγή και ενδεχόμενα με τηλεφωνική παρακολούθηση από το γιατρό που εξετάστηκαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: