Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

Περιοδείες Ν. Δένδια σε Βόρεια Κέρκυρα και Παξούς


Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και υποψήφιος βουλευτής Ν. Κέρκυρας Νίκος Δένδιας περιόδευσε την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009 στη Βόρεια Κέρκυρα και συγκεκριμένα στα χωριά Δουκάδες, Λάκωνες, Κρίνη και Μακράδες.
Συνομίλησε για αρκετή ώρα με κατοίκους των περιοχών αυτών, δίνοντας έμφαση -μετά από απαίτηση των παρευρισκομένων- στα έργα στα οποία συνέβαλε ο ίδιος προσωπικά. Μεταξύ άλλων συζητήθηκε η πρωτοβουλία αναθεώρησης του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας που ολοκληρώθηκε και η πρόοδος αναθεώρησης τόσο του Ποινικού Κώδικα, όσο και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, ένα έργο επιτακτικής ανάγκης, αν λάβει κανείς υπόψη την εξελικτική πορεία της χώρας.
Η μέρα έκλεισε με την κοινή ομιλία των πέντε συνυποψήφιων στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στο Σιδάρι, που πραγματοποιήθηκε μέσα σε ενθουσιώδες κλίμα από τους εκατοντάδες φίλους της παράταξης που γέμισαν την αίθουσα.
Ο κ. Δένδιας, αφού τους ευχαρίστησε από καρδιάς για την μαζική τους παρουσία, μίλησε αναφερόμενος τόσο σε ζητήματα εθνικού όσο και τοπικού ενδιαφέροντος και μεταξύ άλλων τόνισε:
«Έχουμε ένα Πρωθυπουργό που για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας, στην πολιτική ιστορία της Ελλάδας -και απ’ όσο ξέρω, για πρώτη φορά στην ιστορία της Ευρώπης- ξεκινάει και διεξάγει μια προεκλογική μάχη με μηδενικές υποσχέσεις. Δεν υπόσχεται τίποτε σε οποιονδήποτε. Απολύτως τίποτα. Λέει ξεκάθαρα στους Έλληνες ότι θα περάσουμε δυο δύσκολα χρόνια για να περάσουμε καλά από κει και πέρα. Αυτή είναι η επιλογή που έχουμε μπροστά μας. Όλα δε τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που εμφανιζόμαστε στις τηλεοράσεις, παιδευόμαστε, συνεχώς επί δεκαπέντε μέρες –«τηγανίζοντας» κάθε στέλεχος του ΠΑΣΟΚ να μας πει τι φόρους θα επιβάλλουν στα φυσικά πρόσωπα τον επόμενο χρόνο, τι φόρο θα πληρώσει ο καθένας από μας. Απόλυτη σιωπή. Ψάξτε όποια εφημερίδα θέλετε, ανοίξτε όποιο περιοδικό θέλετε, ακούστε όποια εκπομπή θέλετε στο ραδιόφωνο ή την τηλεόραση, δεν θα ακούσετε κάποιο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ να λέει πώς θα φορολογηθείτε τον επόμενο χρόνο. Κάνουμε και κάτι άλλο. Τους ρωτάμε πώς θα φορολογηθούν οι επιχειρήσεις τον επόμενο χρόνο. Εμείς μειώσαμε τους φορολογικούς συντελεστές, τους έχουμε φτάσει στο 25%, και τους λέμε πέστε μας: θα μείνει εκεί ή θα ανέβει; Δε πάει να τους «τηγανίζουμε», δε πάει να τους πιέζουμε, δεν ανοίγει κανένας το στόμα του. Και λέω σε όλους τους επαγγελματίες και σε όλους τους επιχειρηματίες προσέξτε καλά. Προσέξτε καλά, γιατί υπάρχει το παλιό ρητό ότι «η αχλάδα την ουρά την έχει πίσω». Όταν σε στιγμή οικονομικής κρίσης ακούτε έναν αρχηγό κόμματος να λέει «θα, ξου, μου, σου» κι όταν τον ρωτάς νούμερα και αριθμούς και του λες «Τι θα κάνεις, πώς θα το κάνεις;» και ακούς σιωπή, τότε να φυλάγεσαι πολύ καλά γιατί ξέρεις ότι πίσω από τη γωνία έρχονται οι φόροι».
Την επόμενη μέρα, Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2009, οι υποψήφιοι της Νέας Δημοκρατίας στην Κέρκυρα έκαναν κοινή περιοδεία στους Παξούς, με τελικό προορισμό τον Γάη, όπου και μίλησαν στους κατοίκους του νησιού. Ο Νίκος Δένδιας, φανερά συγκινημένος από την παρουσία του στο τόπο καταγωγής του, απευθύνθηκε στους Παξινούς λέγοντας:
«Είμαι αρκετά μεγάλος πια, θυμάμαι ακόμα τους Παξούς χωρίς ηλεκτρικό, με πετρέλαιο. Η τοπική επιτροπή μας εδώ πέρα, έκανε τα πάντα τα τελευταία πέντε χρόνια. Τα έκανε η Κυβέρνηση; Τα κάναμε όλοι μαζί. Χωρίς την Τοπική Αυτοδιοίκηση, χωρίς την κοινωνία του τόπου, δεν μπορεί να γίνει τίποτα. Αλλά αυτά τα πράγματα έγιναν τα τελευταία πέντε χρόνια. Και ας μου πει ένας, ένας άνθρωπος, ότι οι Παξοί δεν άλλαξαν προς το καλύτερο τα τελευταία πέντε χρόνια. Ας μου πει ένας άνθρωπος, ότι το όνομα των Παξών σε όλη την Ελλάδα, δεν ανέβηκε εντυπωσιακά τα τελευταία πέντε χρόνια. Ας μου πει ένας άνθρωπος ότι υπάρχει έστω κι ένα μέρος σε όλη την Ελλάδα που οι αυξητικοί δείκτες των αφίξεων να είναι μεγαλύτεροι από τους Παξούς. Μόλις περάσετε το κανάλι και πάτε οχτώ μίλια παραπάνω αρχίζει η κρίση. Άμα πάτε απέναντι, υπάρχει κρίση. Οι Παξοί έχουν μονίμως αυξητικούς δείκτες. Και ακόμα και φέτος, συνέχισαν να έχουν αυξητικούς δείκτες, χάρη σε ένα τεράστιο δημόσιο έργο που έκανε αυτή η Κυβέρνηση. Και αυτό το τεράστιο δημόσιο έργο είναι η Εγνατία που ολοκληρώθηκε».
Το βράδυ της ίδιας μέρας ο Υπουργός Δικαιοσύνης, μαζί με τους συνυποψηφίους του, βρέθηκε στη Νότια Κέρκυρα και μίλησε στους κατοίκους των Αργυράδων, σε μια συγκέντρωση που στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: