Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

Στους ετεροδημότες της Αθήνας μίλησε ο Γ. Καλούδης


Σε συγκέντρωση Κερκυραίων ετεροδημοτών της Αθήνας μίλησε χθές ο Γιώργος Καλούδης, υποψήφιος Βουλευτής Κέρκυρας με το ΠΑΣΟΚ.
Ο Γιώργος Καλούδης αφού τόνισε ότι ισχυρή Ελλάδα, προϋποθέτει ισχυρές περιφέρειες και ισχυρή Κέρκυρα προϋποθέτει ισχυρά Επτάνησα, τόνισε ότι ο ίδιος δεν δείλιασε ποτέ και πουθενά προκειμένου να ικανοποιηθούν τα συμφέροντα της Κέρκυρας.
Πρόσθεσε ότι "για τη κατρακύλα της Κέρκυρας και των Επτανήσων ευθύνονται αυτοί οι εκπρόσωποι ή υποψήφιοι εκπρόσωποι οι οποίοι είναι πεντάγλωσσοι: Άλλα λένε μέσα στο κόμμα τους στη Κέρκυρα, άλλα λένε στο λαό, άλλα λένε όταν έρχονται μεγαλοστελέχη από την Αθήνα, άλλα λένε, ή τους πιάνει μουγκαμάρα όταν σοβαρά θέματα της Κέρκυρας συζητούνται στην Αθήνα, και λαμβάνονται αποφάσεις".
Και ανέφερε ένα παράδειγμα:
"Στις 30 Σεπτέμβρη 2008 συζητούνταν στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. το θέμα της Αποκέντρωσης. Στο τέλος το κείμενο ανέφερε ότι θα’ πρεπε να μειωθούν σε 4 οι περιφέρειες της χώρας, δηλαδή αυτό σήμαινε ότι τα Επτάνησα θα υπάγονταν στην Πάτρα.
Ο Γιώργος μίλησε στο Εθνικό Συμβούλιο και τεκμηρίωσε τους 4 λόγους, ο πρώτος λόγος, για τους οποίους δεν πρέπει να καταργηθούν οι νησιωτικές περιφέρεις και ζήτησε να αποσύρει αυτή τη θέση, Όταν ήλθε η ώρα της ψηφοφορίας με ανάταση χειρών και η θέση για 4 περιφέρειες δεν είχε αποσυρθεί αυτή η θέση .
Ο Γιώργος Καλούδης σηκώθηκε όρθιος, 3 θέσεις πίσω από τον Πρόεδρο και με τον Πρόεδρο να τον κοιτάζει, δυνατά είπε:
ψηφίζει αρνητικά διότι σύμφωνα με την ομιλία του η θέση για 4 Περιφέρειες είναι καταστροφική για τα νησιά της Ελλάδας και ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ τη καταψήφισε.
Πολλοί τότε αντιλήφθηκαν το κείμενο αυτό με τη συμμαχία των νησιών του Αιγαίου και της δυτικής Μακεδονίας. Στην επόμενη Σύνοδο των 5 εκατομμυρίων, η θέση για 4 περιφέρειες – η Κέρκυρα από την Πάτρα είχε εξαλειφθεί.
Τόνισε επίσης ότι οι Κερκυραίοι της Αθήνας είναι δύναμη που μπορεί συσπειρωμένη κάτω από τις κερκυραϊκές θέσεις για αποκέντρωση, αυτοδιοίκηση, υποδομές, συγκοινωνίες, σύγχρονο οδικό άξονα Νότο-Βορρά, αεροδρόμιο, λιμάνια.
Επιδότηση της αεροπορικής και ακτοπλοϊκής σύνδεσης των Επτανήσων.
Επιδότηση για το λάδι. Πράξη ζωής μου ήταν ΠΡΩΤΑ Η ΚΕΡΚΥΡΑ".

Τον επίλογο έκανε ο συγγραφεύς – λογοτέχνης Πορφυρός Πανδής ο οποίος επιγραμματικά είπε ότι ξέρουμε τον Γιώργο Καλούδη από τους αγώνες του, που ξέρουμε από το καθαρό πρόσωπο του, από τον πολιτικό του λόγο. Αλλά και να μην τον ξέραμε, τα συνθήματα ‘ΠΡΩΤΑ Η ΚΕΡΚΥΡΑ’ φτάνει. Θα ‘ναι τιμή για την Κέρκυρα να είναι Βουλευτής μας, για μια επάξια εκπροσώπηση της Κερκύρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: