Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

Πολιτική εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ έξω από το ΓΝΚ

Πολιτική Εκδήλωση και Συνέντευξη Τύπου με κεντρικό θέμα το θέμα της Υγείας στο Νομό, πραγματοποίησε την Τρίτη 29/9 στο χώρο του Γενικού Νοσοκομείου η Πολιτική Επιτροπή Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ.
Μιλώντας στην εκδήλωση ο Γραμματέας της Ν.Ε. Κέρκυρας του ΣΥΝ Τάσος Τόμπρος τόνισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ προβάλει σαν ένα από τα κύρια θέματα της προεκλογικής του ατζέντας το θέμα της Υγείας. Διεκδικούμε τις υπηρεσίες υγείας που δικαιούμαστε. Στο χώρο αυτόν, του Γενικού Νοσοκομείου, προτείνουμε Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου, δυναμικότητας 100 κλινών, για την αποθεραπεία των χρονίως πασχόντων, στέγαση υπηρεσιών ΙΚΑ και πρόνοιας, καθώς και φαρμακείο για τους άπορους.».
Ο γιατρός Καλλίνικος Χριστοδούλου, σχολιάζοντας τις συνθήκες εργασίας στο Νέο Νοσοκομείο, τόνισε ότι «πρώτο καθήκον των κομμάτων και των φορέων του νησιού είναι να πιέσουν, ώστε η νέα κυβέρνηση -όποια κι αν είναι- να προχωρήσει άμεσα στην κάλυψη όλων των οργανικών κενών στο Νέο Νοσοκομείο, όπως προβλέπεται από τον Κανονισμό λειτουργίας, που εγκρίθηκε από το 2005.».
Ο γιατρός Αντώνης Γεωργόπουλος ανέφερε ότι «στο νέο νοσοκομείο δεν μπορούν να γίνουν στεφανιογραφίες, δεν υπάρχει μονάδα εντατικής θεραπείας νεογνών ούτε ογκολογική κλινική σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές οδηγίες, αλλά υπάρχουν και άλλες σοβαρές ελλείψεις.». Αναφέρθηκε στην ανάγκη τριτοβάθμιας παροχής υγείας στο Νομό, και ζήτησε να καλυφθούν οι προαναφερόμενες ανάγκες, καθώς και οι ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
Στην εκδήλωση παρευρέθησαν οι υποψήφιοι βουλευτές Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Ραιδεστινός, Λιάνα Τσιρίδου και Σάκης Τσούκας

Δεν υπάρχουν σχόλια: