Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

48ωρη απεργία των εργαζομένων στο "Βοήθεια στο Σπίτι"


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την ΠΙΝ πραγματοποίησαν το πρωί εργαζόμενοι στο πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι”, καθώς όπως υποστηρίζουν παραμένουν από τον περασμένο Απρίλιο απλήρωτοι.
Οπως δήλωσε ο πρόεδρος του σωματείου τους, Φ. Βλαχόπουλος, οι συνάδελφοί του βρίσκονται στο καθεστώς συμβάσεων από το 2001, χωρίς να έχουν συμπαράσταση από κανέναν φορέα και από την άλλη, χωρίς να γνωρίζουν το γιατί, παραμένουν επί 5μηνο απλήρωτοι.
“Το μόνο που μας έχουν πει είναι ότι θα πληρωθούμε σε δόσεις, χωρίς όμως να μας δίνουν κάποιο χρονοδιάγραμμα. Ζητάμε ξεκάθαρες απαντήσεις και άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων μας”.
Πρόσθεσε ότι μετά από επικοινωνία που είχαν με τον Γ.Γ. της ΠΙΝ τους ανέφερε ότι, πιέζει για να πληρωθούν χωρίς όμως να πει κάτι το συγκεκριμένο. “Δεν μείναμε ικανοποιημένοι από αυτά που ακούσαμε. Θέλουμε ξεκάθαρες απαντήσεις”.
Συμπαράσταση
από Σύλλογο ΟΤΑ

Στο χώρο της συγκέντρωσης των εργαζομένων βρέθηκε και ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στους ΟΤΑ Μ. Βλάσσης, προκειμένου να εκφράσει τη συμπαράστασή του.
Οπως δήλωσε, το συγκεκριμένο πρόγραμμα προσφέρει πολύ μεγάλο έργο και θα πρέπει να στηριχθεί γιατί και αυτό με την σειρά του στηρίζει όλες εκείνες τις κοινωνικές ομάδες που έχουν ανάγκη από βοήθεια.
“Θα πρέπει με σταθερές θέσεις εργασίας να καλυφθούν όλα τα κενά και με σταθερές χρηματοδοτήσεις, στο τέλος κάθε μήνα να πληρώνονται οι εργαζόμενοι.
Είναι απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει”, τόνισε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: