Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009

Πρόταση του Υπ.Πο. στο ΕΣΠΑ για την αποκατάσταση του Καβοσίδερο

Εν συνεχεία της πρόσκλησης της Διαχειριστική Αρχής του ΠΕΠ Ιόνιων Νησιών υποβλήθηκαν από το Υπουργείο Πολιτισμού προτάσεις για την στερέωση και αποκατάσταση των επισφαλών τμημάτων του προμαχώνα του Κάβο Σίδερο του Παλαιού Φρουρίου της Κέρκυρας , με προϋπολογισμό 1,57 εκ. ευρώ και της αποκατάστασης της Γέφυρας De Bosset του Αργοστολίου με προϋπολογισμό 3 εκ. ευρώ.
Οπως ανακοινώθηκε από το Γραφείο Τύπου του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Ιόνιων Νησιών Σωτ. Βόσδου,
Μετά την αξιολόγηση των προτάσεων θα ακολουθήσει η ένταξη τους για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ και συγκεκριμένα από το ΠΕΠ Ιονίων Νήσων.
Ο Γενικός Γραμματέας της ΠΙΝ κ. Σωτήρης Βόσδου αναφερόμενος στις προτάσεις που υποβλήθηκαν από το ΥΠΠΟ δήλωσε μεταξύ άλλων: «Συμβάλλουμε στη διατήρηση της ιστορικής μας κληρονομιάς. Αναδεικνύουμε, ταυτόχρονα, τον πολιτιστικό πλούτο της Πατρίδας μας. Όλα όσα κληρονομήσαμε, αλλά και όσα δημιουργούνται σήμερα, από τον κόσμο του πνεύματος και των τεχνών. Αναπτύσσουμε δράσεις, για την προστασία των πολιτιστικών αγαθών. Διεκδικούμε τη θέση που μας ανήκει στο σύγχρονο Κόσμο. Τα Ιόνια Νησιά δικαιούνται και μπορούν να είναι ισχυρό περιφερειακό κέντρο στην Παιδεία και τον Πολιτισμό. Το όφελος είναι για όλους.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: