Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009

Γ.Γ. ΠΙΝ: "Το νέο Νοσοκομείο βάση των συμφωνιών του ΠΑΣΟΚ θα έπρεπε να είχε τελειώσει το 2001"

Βάση των συμφωνιών και των συμβάσεων που υπογράφονταν επί Κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, το νέο Νοσοκομείο θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί στις 30 Σεπτεμβρίου του 2000 και με νέα παράταση στις 31 Δεκεμβρίου του 2001. Αυτό υπογράμμισε σε σημερινή του παρέμβαση ο Γ.Γ. της ΠΙΝ Σωτ. Βόσδου με αφορμή την πολιτική αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει το τελευταίο διάστημα για το συγκεκριμένο θέμα.
Από την άλλη, τόνισε ότι δεν ενδιαφέρει αν θα γίνουν εγκαίνια ή παράδοση του νέου νοσοκομείου, αλλά η ουσία και αυτή είναι ότι το νέο Νοσοκομείο είναι έτοιμο και για να γίνει ο έλεγχος των μηχανημάτων.
Ο Γ.Γ. της ΠΙΝ ανέφερε και τα εξής:
"Η ένταξή του έργου στο Γ’ ΚΠΣ έγινε όταν είχε ολοκληρωθεί μόλις το 36% του φυσικού αντικειμένου της σύμβασης. Μάλιστα, απαιτούταν το υπόλοιπο 56,8% του έργου προϋπολογισμού, να διατεθεί για την ολοκλήρωση του 92,8% των εργασιών. Πρόκειται για μία αναντιστοιχία χρηματοδοτήσεων και εργασιών.
Αυτή είναι η κατάσταση που παραδόθηκε η εργολαβία. Με έναν έωλο φιλικό διακανονισμό χωρίς καμία ισχύ και καμία νομική υπόσταση.
Με εφευρήματα που αποσκοπούσαν αποκλειστικά και μόνο στην εξυπηρέτηση συγκάλυψης αναδόχους που εκείνη την εποχή μεσουρανούσαν.
Μάλιστα τότε αναφορές ζητούσαν να μην χρηματοδοτηθεί το έργο από κοινοτικά κονδύλια η συνέχιση των εργασιών.
Καταφέραμε όλα αυτά τα χρόνια να ξεκαθαρίσουμε το τοπίο, να πάμε σε συνέχιση της προηγούμενης σύμβασης και διαπιστώνοντας ότι η εταιρία αυτή δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις προχωρήσαμε σε νέα δημοπράτηση του έργου.
Θυμούνται αυτοί που σήμερα κατακρίνουν πότε υπογράφηκε η νέα σύμβαση; Πίστευαν ότι το νέο Νοσοκομείο θα τελειώσει; Όχι, γιατί πίστευαν ότι το νέο Νοσοκομείο δεν θα τελειώσει.
Όμως, το έργο είναι έτοιμο, με ξενοδοχειακό εξοπλισμό προδιαγραφών.
Καλούμε τον Κερκυραϊκό λαό να κλείσει τα αυτιά του στις σειρήνες και να καταλάβει ότι εμείς, αυτό που ξεκινήσαμε το ολοκληρώσαμε.
Οι διαδικασίες που ακολούθησαν οι Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ το οδήγησαν να καθυστερήσει την ολοκλήρωσή του και την παράδοση στον Κερκυραϊκό λαό.
Όταν παραλάβαμε το έργο και προκειμένου να συνεχιστεί η εργολαβία, θα έπρεπε να γίνει και έλεγχος της έως τότε εργολαβίας. Το 2003 είχαν διαπιστωθεί προβλήματα που θα έπρεπε να αποκατασταθούν. Αστοχίες που θα έπρεπε να καλυφθούν. Στην πορεία εντοπίστηκαν οι πλαστές εγγυητικές επιστολές της ΕΡΓΑΣ και στην συνέχεια, προχωρήσαμε σε νέα προκήρυξη του έργου, σύμβασης ύψους 17,8 εκ. ευρώ, που δημοσιεύθηκε στα τέλη Δεκεμβρίου του 2006, με ημερομηνία της διαχειριστικής αρχής την 16η Μαΐου του 2007.
Το Ελεγκτικό Συνέδριο έδωσε τη θετική του εισήγηση στις 27 Απριλίου του 2007 για την ολοκλήρωση των εργασιών.
Κάποιοι άλλοι έφεραν το έργο σε αυτό το σημείο.
Για να ξεκινήσει και να λειτουργεί το νέο Νοσοκομείο, θα πρέπει να γίνει ένας έλεγχος στα μηχανήματα που έχουν εγκατασταθεί και είναι όλα καινούρια.
Αυτή τη στιγμή, είναι έτοιμη η ανάδοχος εταιρία να παραδώσει το Νοσοκομείο και τον εξοπλισμό, για να γίνει ο απαιτούμενος έλεγχος για να ακολουθήσει μετά η μεταφορά και η λειτουργία του Νοσοκομείου. Αυτά ήταν ξεκάθαρα από την αρχή, κάποιοι θέλουν να παίζουν με τις λέξεις.
Θα γίνει μια παράδοση του κτιριακού συγκροτήματος, για να αρχίσει μετά όλες οι απαιτούμενες ενέργειες της σωστής λειτουργίας του ηλεκτρολογικού και μηχανολογικού εξοπλισμού.
Είναι μια επιβεβλημένη διαδικασία προκειμένου να διαπιστωθεί ότι όλα τα μηχανήματα λειτουργούν σωστά.
Όσοι δεν πιστεύουν ότι το έργο έχει τελειώσει, ας επισκεφθούν το νέο Νοσοκομείο και θα διαπιστώσουν".

Δεν υπάρχουν σχόλια: