Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2009

Επισκέψεις Στέφανου Γκίκα στον ΟΛΚΕ – ΚΛΚ – Λαϊκή Αγορά και Περιοδείες στα χωριά


Ο Υποψήφιος Βουλευτής ΝΔ Στέφανος Γκίκας, συνέχισε τις επισκέψεις του σε Δημόσιες Υπηρεσίες – Οργανισμούς της Κέρκυρας. Επισκέφθηκε τον ΟΛΚΕ όπου χαιρέτησε τους εργαζόμενους και ενημερώθηκε από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Αλέκο Δεσύλλα για την πορεία των έργων υποδομής στο λιμένα της Κέρκυρας καθώς και για τα γενικότερα θέματα που απασχολούν τον ΟΛΚΕ. Εν συνεχεία επισκέφθηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας, όπου ενημερώθηκε από τον Λιμενάρχη Αντιπλοίαρχο Γιάννη Κοντόπουλο για το έργο το οποίο επιτελείται από το Λιμεναρχείο και μάλιστα σε μία χρόνια με ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση στον λιμάνι της Κέρκυρας.
Ο κ. Γκίκας μετά τις επισκέψεις μεταξύ άλλων προέβη στις ακόλουθες δηλώσεις:
«Ενημερώθηκα από τον κ. Δεσύλλα για την πρόοδο των μεγάλων έργων στον λιμένα της Κέρκυρας. Είναι χαρακτηριστικό, ότι τα τελευταία χρόνια πάνω από 40 εκ. Ευρώ έχουν επενδυθεί για τα έργα υποδομής στο λιμένα της Κέρκυρας.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι τις 12 Νοεμβρίου θα ανοιχθούν οι προσφορές για τη Μαρίνα των γιοτ και του τουριστικού καταφύγιου, ώστε να προχωρήσουν αυτά τα έργα, τα οποία θα αποτελέσουν μοχλό ανάπτυξης στο Νησί για τον τουρισμό μας. Όπως ενημερώθηκα το πιο δύσκολο μέρος των έργων για την επέκταση της προβλήτας των κρουαζιερόπλοιων έχει ολοκληρωθεί και είμαι αισιόδοξος, ότι σε 1 με 2 χρόνια από σήμερα η Κέρκυρα θα διαθέτει ένα από τα πιο σύγχρονα και μεγάλα λιμάνια της χώρας. Έργο το οποίο πρέπει να πιστωθεί στην Κυβέρνηση της ΝΔ.
Είχα επίσης μια εποικοδομητική συζήτηση με τον Λιμενάρχη Αντιπλοίαρχο Γιάννη Κοντόπουλο για τα θέματα που απασχολούν το ΚΛΚ. Θα ήθελα να συγχαρώ το προσωπικό του Λιμεναρχείου, διότι παρά τις ελλείψεις προσωπικού επέτυχε σημαντικές επιτυχίες στον πόλεμο κατά των ναρκωτικών. Επίσης και παρά την έλλειψη πλωτών μέσων τη φετινή σεζόν, είχαμε πάνω από 50 επεμβάσεις για παροχή συνδρομής σε κινδυνεύοντα σκάφη.
Αν αναλογιστούμε, ότι το Λιμεναρχείο είναι υπεύθυνο και για την επιτήρηση των θαλασσίων συνόρων και λαμβανομένου υπόψη, ότι τη φετινή χρονιά λόγω της Εγνατίας είχαμε σημαντική αύξηση της κίνησης στο λιμάνι αυτοκινήτων και επιβατών, κατανοούμε ότι το έργο το οποίο επιτελείται από τους άνδρες και τις γυναίκες που υπηρετούν στο Λιμεναρχείο της Κέρκυρας είναι πολύ σημαντικό και τους αξίζουν συγχαρητήρια. Βεβαίως το θέμα της υποστελέχωσης πρέπει να απασχολήσει την πολιτεία σε πιο μόνιμη βάση. Στο θέμα του προσωπικού η Κυβέρνηση της ΝΔ με διαδοχικούς διαγωνισμούς έχει προσλάβει σημαντικό αριθμό λιμενοφυλάκων, εκ των οποίων 670 επιτυχόντες του τελευταίου διαγωνισμού παρουσιάζονται την Τρίτη.
Ο κ. Γκίκας συναντήθηκε και με το ΔΣ της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Βορειοδυτικής Ελλάδος, τον Πρόεδρο Μπατσομήτη Ευθύμιο, τον Αντιπρόεδρο Νικομάνη Αλέξανδρο και τον Γενικό Γραμματέα Ιωάννη Κουρτέση, όπου συζήτησαν για τα προβλήματα των εργαζομένων. Ο κ. Γκίκας δεσμεύτηκε, ότι ως Βουλευτής θα προωθήσει τα δίκαια αιτήματά τους.»
Εξάλλου το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2009 επισκέφθηκε τη Λαϊκή Αγορά όπου συνομίλησε με τους εμπόρους αλλά και τους καταναλωτές, οι οποίοι του εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για την καθυστέρηση της ολοκλήρωσης των έργων στη νέα Λαϊκή Αγορά. Ο κ. Γκίκας ανέφερε ότι στο μέτρο των δυνατοτήτων του, έχει ήδη βοηθήσει και θα συνεχίσει να υποστηρίζει την αναγκαιότητα και την ολοκλήρωση του έργου.
Τέλος, ο κ. Γκίκας την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2009 και την Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2009 περιόδευσε σε Δημοτικά Διαμερίσματα των Δήμων Παλαιοκαστριτών, Αχιλλείων και Παρελίων, ενώ την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009 θα περιοδεύσει σε Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου Φαιάκων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: