Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

Κάλεσμα 80 αιρετών στελεχών του ΚΚΕ

80 συνδικαλιτιστικά στελέχη του ΚΚΕ απευθύνουν κάλεσμα στήριξης του κόμματος στις εκλογές της Κυριακής.
Το κείμενο που συνυπογράφουν έχει ως εξής:
"Όλοι εμείς που υπογράφουμε αυτό το κείμενο, αιρετοί στα συνδικαλιστικά όργανα του κλάδου μας ή σε άλλους φορείς του μαζικού λαϊκού κινήματος και κοινωνικές οργανώσεις θεωρούμε ότι οι εκλογές της 4ης Οκτώβρη γίνονται σε συνθήκες εξισορρόπησης της καπιταλιστικής κρίσης της οποίας η έκταση, η διάρκεια και το βάθος είναι ακόμα αδιευκρίνιστα, Έχει όμως διευκρινιστεί από τα κόμματα της πλουτοκρατίας, ότι καλούνται εξ’ ολοκλήρου τα φτωχά λαϊκά στρώματα να πληρώσουν γι αυτήν.
Πάμε σε εκλογές γιατί η πλουτοκρατία θέλει να υπάρξει νομιμοποίηση, νωπή εντολή, όχι μόνο για τη θύελλα των πιο σκληρών αντιλαϊκών μέτρων που εν μέρει μόνο προαναγγέλλονται από τα προγράμματα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, αλλά και για τις μεθόδους αυταρχικής επιβολής αυτών των μέτρων.
Τα δύο μεγάλα κόμματα, αξιοποιούν την κρίση για να εξαγγέλλουν «κατά ριπάς» και να εμφανίζουν σαν αναγκαία μέτρα, που πολλά από αυτά δεν αφορούν κυρίως την αντιμετώπιση της κρίσης, αλλά την πιο ακραία – απροκάλυπτη ενίσχυση των μηχανισμών κερδοφορίας του κεφαλαίου, μετά την κρίση. Είναι μέτρα κατάργησης του Δημόσιου Ασφαλιστικού Συστήματος όπως το γνωρίσαμε, μέτρα σε βάθος ιδιωτικοποίησης της Υγείας και της Παιδείας, μέτρα καθιέρωσης ακραίων μορφών ελαστικοποίησης της εργασίας, «ρύθμισης του εργάσιμου χρόνου» κλπ.
Αυτή η κατάσταση, όχι μόνο δεν αντιμετωπίζεται, αλλά ενισχύεται αν η πλειοψηφία του λαού κάτω και από τους μύθους των εκβιαστικών διλλημάτων και της «ακυβερνησίας», απλά αναποδογυρίζει την κλεψύδρα από τη ΝΔ προς το ΠΑΣΟΚ και αντίθετα.
Η αναμφισβήτητη λαϊκή δυσαρέσκεια, από… «κρυφό παράπονο» πρέπει να πάρει άλλα ποιοτικά χαρακτηριστικά. Να ενισχυθεί αποτελεσματικά και αποφασιστικά το Κ.Κ.Ε.
Γιατί αυτή είναι η πραγματική αντίθεση – η πραγματική αναμέτρηση: από τη μία πλευρά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και από την άλλη το ΚΚΕ και η ικανότητα αντίστασης του λαού απέναντι στα κόμματα εξουσία με άξονα το ΚΚΕ.
Τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν έχουν τελικά αντίθεση προς τη στρατηγική της Ε.Ε. και του κεφαλαίου. Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο δηλώνουν ότι ανάλογα με τις εξελίξεις είναι πρόθυμα μετά τις εκλογές να συζητήσουν με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.
Στις 4 Οκτώβρη μπορεί να γίνει η διαφορά που δεν έγινε στις ευρωεκλογές.
Καλούμε ΟΛΟΥΣ αυτούς που εκτιμούν το ρόλο, τη μαχητικότητα, τη συνέπεια, την καθαρότητα λόγου του ΚΚΕ –ανεξάρτητα αν έχουν διαφορετικές απόψεις- να ψηφίσουν ΚΚΕ. Να ενισχυθεί καθοριστικά το ΚΚΕ. Να τρέμουν τα πόδια τους όταν παίζουν το παιχνίδι του διδύμου για να περνάνε τα πιο σκληρά αντιλαϊκά μέτρα.
Στη Κέρκυρα το 2007 έγινε το μεγάλο βήμα.
Ένα σημαντικό τμήμα των λαϊκών στρωμάτων, «έσπασε το κέλυφος», ενίσχυσε σημαντικά το ΚΚΕ και έστειλε βουλευτή το Μπάμπη Χαραλάμπους στη Βουλή. Η εργατική τάξη της Κέρκυρας, η φτωχομεσαία αγροτιά, οι αυτοαπασχολούμενοι και μικρομεσαίοι της Κέρκυρας είχαν ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ συμπαραστάτη στα προβλήματα και στους αγώνες τους το βουλευτή του ΚΚΕ. Ο βουλευτής του ΚΚΕ, ο Μπάμπης Χαραλάμπους, δεν έκανε αφ’ υψηλού πολιτική «εξ’ Αθηνών» χρησιμοποιώντας τις επισκέψεις στην Κέρκυρα για επικοινωνιακή διαφήμιση. Έκανε αθόρυβα πράξη το «σεμνά-ταπεινά-αγωνιστικά», πραγματοποιώντας το πρότυπο του βουλευτή, πραγματικού αντιπροσώπου του λαού στη Βουλή και όχι άμεσα ή έμμεσα διαμεσολαβητή ολιγαρχίας στο λαό. Είχε σοβαρά αποτελέσματα στους αγώνες του λαού η παρουσία και δράση του βουλευτή του ΚΚΕ στην Κέρκυρα.
Το ντόπιο κατεστημένο, η πλουτοκρατία της Κέρκυρας, το «αρχοντολόι» ΔΕΝ το συγχώρεσε αυτό.

* Επιδιώκει με λυσσαλέο τρόπο να το πάρει πίσω.
* Δε θέλει, δεν έχει συνηθίσει «εκπρόσωπο του λαού» που είναι πραγματικός εκπρόσωπος του λαού.
* Δε θέλει «ταξικά εμπόδια» στα ξενοδοχεία, στις μεγαλοεπιχειρήσεις και ιδιοκτησίες, στο λιμάνι, το αεροδρόμιο κ.α. Θέλει «εκπροσώπους του λαού» άμεσους ή συγκαλυμμένους συμπαραστάτες του κέρδους και της επιχειρηματικής ασυδοσίας.
Κερκυραία, Κερκυραίε, εργαζόμενε, αγρότη, μικροεπαγγελματία, συνταξιούχε, άνεργε, νέα και νέε
Ψήφισε ΚΚΕ την Κυριακή 4 του Οκτώβρη
Όχι μόνο να βγει ξανά βουλευτής του ΚΚΕ αλλά να ενισχυθεί το ΚΚΕ ακόμα περισσότερο.
Είναι η μοναδική ταξικά χρήσιμη ψήφος. Είναι η μοναδική ψήφος που θα εξαργυρωθεί θετική στους αγώνες και την αντιμετώπιση των προβλημάτων
".

Δεν υπάρχουν σχόλια: