Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009

Επισκέψεις Σάβ. Πουλημένου σε Δήμο Κερκυραίων-ΔΕΥΑΚ


Επίσκεψη πραγματοποίησε ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, κος Σάββας Πουλημένος σε υπηρεσίες του Δήμου Κερκυραίων, στο πλαίσιο των προεκλογικών του περιοδειών. Ακολούθησε συνάντηση με το Δήμαρχο Κερκυραίων, κο Σωτήρη Μικάλεφ όπου συζητήθηκαν επίκαιρα ζητήματα για την πόλη της Κέρκυρας.
Συγκεκριμένα αναφέρθηκαν στις περαιτέρω προσπάθειες προαγωγής του κερκυραϊκού πολιτισμού με στόχο την ποιοτική προβολή της Κέρκυρας στο εξωτερικό αλλά και στην Ελλάδα. Κύριο θέμα υπήρξε η ανάγκη εύρεσης άμεσης λύσης για τη σύσταση φορέα υλοποίησης των δράσεων που είναι απαραίτητες για το ιστορικό κέντρο της Κέρκυρας που εντάχθηκε στον κατάλογο μνημείων της UNESCO. Ο κος Πουλημένος δεσμεύτηκε ότι από τη μελλοντική του θέση θα αγωνισθεί για την εφαρμογή μιας βιώσιμης λύσης και θα ασκήσει έντονες πιέσεις προς το Υπουργείο Πολιτισμού προκειμένου να συσταθεί ο φορέας υλοποίησης.
Εκτενώς συζητήθηκε και το ζήτημα των κυκλοφοριακών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η πόλη της Κέρκυρας ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.
Ο κ. Πουλημένος τάχθηκε υπέρ της κατασκευής χώρων στάθμευσης στον περιφερειακό δακτύλιο της πόλης.

Επίσκεψη στα γραφεία της ΔΕΥΑΚ


Ο κ. Πουλημένος συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Δ.Σ. Δημήτρη Πουλιέζο, στελέχη και εργαζόμενους της επιχείρησης.
Κατά τη συνάντηση με τον πρόεδρο της επιχείρησης, ο κ. Πουλημένος επισήμανε την ανάγκη στήριξης των περιβαλλοντικών παρεμβάσεων κάθε είδους. Η ΔΕΥΑΚ, εξ αντικειμένου μπορεί και πρέπει να πρωτοστατήσει σε ανάλογες δράσεις μέσω της βιολόγησης των λυμάτων στο σύνολο της πόλης και των προαστιακών περιοχών καθώς και σε άλλες πρωτοβουλίες που οφείλουν να χρηματοδοτηθούν από την κεντρική διοίκηση.
Ο κ. Πουλημένος επισήμανε οτι στον σχεδιασμό του ΕΣΠΑ θα πρέπει να υπάρξει ιδιαίτερη μέριμνα για την απόδοση των απαραίτητων πόρων που θα καλύψουν τις περιβαλλοντικές ανάγκες του τόπου.
Ο κ. Πουλιέζος από την πλευρά του, επισήμανε οτι δεν είναι δυνατόν οι ίδιοι οι ΟΤΑ να μην χρειάζεται να καταβάλουν συμμετοχή σε έργα του Ευρωπαϊκού Ταμείου και από την άλλη, επιχειρήσεις κοινοφελούς χαρακτήρα όπως η ΔΕΥΑΚ να υποχρεώνονται στην καταβολή τεράστιων ποσών ως ίδια συμμετοχή. Με τον ίδιο τρόπο συμπεριφέρονται έναντι των ΔΕΥΑ και επιχειρήσεις του δημοσίου όπως η ΔΕΗ η οποία χρεώνει την ηλεκτροδότηση των βιολογικών, των αντιοστασίων και κάθε άλλης δράσης με οικιακό τιμολόγιο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: