Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2009

Παραδόθηκε το Νέο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας






Παρουσία του Υπουργού Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλου, του Υπ. Δικαιοσύνης Ν. Δένδια, του Γ.Γ. της ΠΙΝ Σωτ. Βόσδου, του Νομάρχη Στεφ. Πουλημένου του διοικητή του ΓΝΚ Γ. Μαντζαρόπουλου, εκπροσώπων της τοπικής πολιτικής ηγεσίας και πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε σήμερα η παράδοση του νέου νοσοκομείου Κέρκυρας.
Στην ομιλία του ο υπ. Υγείας, ευχαρίστησε το Ν. Δένδια για το συνεχές καθημερινό ενδιαφέρον του για να τελειώσει το σημαντικό αυτό έργο, ενώ ανέφερε ότι σε 2-2,5 μήνες θα έχει ολοκληρωθεί η μετεγκατάσταση από το παλιό στο νέο νοσοκομείο. Για το παλιό τόνισε ότι θα παραχωρηθεί στο Δήμο, προκειμένου εκείνος να το αξιοποιήσει προς όφελος των πολιτών.
Οπως επεσήμανε ο υπουργός Υγείας, το νέο νοσοκομείο θα είναι δυναμικότητας 321 κλινών, εξοπλισμένο με την τελευταία λέξη της βιοϊατρικής τεχνολογίας, το οποίο θα διαθέτει μεταξύ άλλων: 11 χειρουργικές αίθουσες, Μονάδα Εντατικής Θεραπείας 6 κλινών, Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας 5 κλινών, Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών και Μαγνητικό Τομογράφο.
Θα λειτουργήσει με καινούργιο Οργανισμό, που ήδη έχει εγκριθεί.
Στην ομιλία του, ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε, ότι το έργο αυτό αλλάζει τα δεδομένα για το νησί, ένα έργο που προσδοκούσαν οι Κερκυραίοι, για τουλάχιστον δύο δεκαετίες.
Ο Υπουργός Υγείας υπογράμμισε, ότι «η νοσοκομειακή δομή που παραδίδουμε σήμερα, αποτελεί λειτουργικό κομμάτι ενός ευρύτερου πλέγματος προάσπισης της δημόσιας υγείας στο νησί, όπου με μια σειρά από έργα κατασκευής και αναβάθμισης των υγειονομικών μονάδων, διαμορφώνεται ένα παραγωγικό σύστημα για την υγεία στην Κέρκυρα και την ευρύτερη περιοχή».
Ο κ. Αβραμόπουλος χαρακτήρισε το νέο νοσοκομείο έργο κοινωνικού πολιτισμού για την Κέρκυρα, προσθέτοντας, ότι ο τομέας της υγείας διαδραματίζει αποφασιστικό ρόλο ως παραγωγικός μοχλός, δίνοντας προοπτική και κυρίως, κοινωνική ασφάλεια και σιγουριά στους πολίτες αλλά και τους χιλιάδες επισκέπτες του νησιού.

1 σχόλιο:

Kerkyraios είπε...

ούτε κουβέντα για τις διαμαρτυρίες απέξω ???
ούτε κουβέντα για την πλακέτα που αναρτήθηκε και γράφει: "εγκαινιάστηκε επι υπουργίας Δημ. Αβραμόπουλου" ?