Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

Συνάντηση Στεφ. Γκίκα με νεολαίους


Ο Υποψήφιος Βουλευτής Στέφανος Γκίκας, στο πλαίσιο μιας σειράς συναντήσεων με συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες του νομού, συναντήθηκε με νεολαίους 20-30 ετών, με τους οποίους συζήτησε το σύνολο των θεμάτων που τους απασχολούν.
Οι νεολαίοι ρωτούσαν για ένα δίωρο περίπου τον Στέφανο Γκίκα, σχετικά με τις θέσεις του για το εκπαιδευτικό σύστημα, την αγορά εργασίας και την ανεργία, τη μεταναστευτική πολιτική, το περιβάλλον, τον τουρισμό, τους όρους που σήμερα ισχύουν στο πολιτικό σύστημα.
Ιδιαίτερο αντικείμενο αποτέλεσε η στελέχωση των μονάδων τουρισμού με εργαζόμενους από άλλες χώρες, θέμα για το οποίο ο κ. Γκίκας ήταν ήδη ενημερωμένος και δεσμεύθηκε να αναδείξει, εφόσον ο κερκυραϊκός λαός του εμπιστευτεί το θεσμικό ρόλο του βουλευτή στις επικείμενες εκλογές.
Παράλληλα συζητήθηκαν θέματα πολιτισμού, με τους νέους να ζητούν τόσο την ενίσχυση των πολιτιστικών σωματείων της υπαίθρου, όσο και την επαναδραστηριοποίηση της Συμφωνικής Ορχήστρας, με τον Στέφανο Γκίκα, αφού εξήρε το σπουδαίο έργο που αυτοί οι πολιτιστικοί φορείς επιτελούν, να υποστηρίζει την ανάγκη μόνιμης χρηματοδότησής τους, σε ετήσια βάση, προκειμένου να μπορούν να κάνουν τον ετήσιο προγραμματισμό τους.
Σε μια τέτοια συνάντηση το θέμα της ανεργίας και της πρόσβασης στην αγορά εργασίας, δεν θα μπορούσε να λείψει. Ο κ. Γκίκας επανέλαβε το πιστεύω του ότι μέσα από ένα διαφορετικό εκπαιδευτικό σύστημα, μπορούν να απαντηθούν οι αυριανές ανάγκες της οικονομίας της εργασίας, ενώ τόνισε με έμφαση ότι το εργασιακό μέλλον των νέων, δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με ψεύτικες υποσχέσεις από κανέναν.
Επιπλέον επανέλαβε την βαθιά του πίστη στην ανεμπόδιστη δραστηριότητα των νέων παντού: στην οικονομική, επιστημονική, κοινωνική και πολιτική ζωή του τόπου μας, ως παράγοντα ανάπτυξης και προόδου.
Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο Στέφανος Γκίκας έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Αισθάνομαι ιδιαίτερα ευτυχής όταν βρίσκομαι ανάμεσα σε νέους ανθρώπους, ιδιαίτερα σε νέους που νοιάζονται για τα κοινά, συμμετέχουν σε αυτά, αγωνιούν για το μέλλον και αναζητούν τρόπους παρέμβασης και λύσεις.
Τα νέα παιδιά σήμερα, σ’ ένα εντελώς διαφορετικό από το παρελθόν τοπίο, πορεύονται με τους φόβους τους αλλά και την ελπίδα των αλλαγών.
Άκουσα λοιπόν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τους φόβους και τις ελπίδες τους, και τους παρότρυνα να συνεχίσουν συμμετέχοντας ενεργά στο πολιτικό γίγνεσθαι του τόπου μας.
Όσο και αν φαίνεται παράξενο οι νέοι αυτοί άνθρωποι δεν ζήτησαν αθέμιτες παρεμβάσεις. Δεν ζήτησαν ρουσφέτια.
Ρώτησαν για θέματα παιδείας, για τους πολλούς μετανάστες που έχουμε στη χώρα μας, για θέματα περιβάλλοντος και δεν έκρυψαν τις ανησυχίες τους για τις προοπτικές μόρφωσης και εργασίας τους.
Ελπίζω μέσα από το γόνιμο διάλογο που είχαμε, να τους δημιουργήθηκε τουλάχιστον η αμφιβολία ότι ούτε όλα, ούτε όλοι είναι το ίδιο, ότι μπορούμε μέσα από μια ειλικρινή σχέση εμπιστοσύνης να πάμε μπροστά και μαζί να γυρίσουμε σελίδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: