Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

Αντιδράσεις και δηλώσεις για την παράδοση του νέου νοσοκομείου


Αντιδράσεις-κυρίως από το ΠΑΣΟΚ και το σωματείο εργαζομένων στο ΓΝΚ -προκάλεσε η τελετή παράδοσης του νέου νοσοκομείου.
Την ώρα της τελετής, το σωματείο των εργαζομένων στο νοσοκομείο, το Εργατικό Κέντρο και το τοπικό τμήμα της ΑΔΕΔΥ έκαναν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην είσοδο του νέου νοσοκομείου, ζητώντας άμεσα την πλήρωση των κενών οργανικών θέσεων.


Το ΠΑΣΟΚ για το Νοσοκομείο


Η χθεσινή τελετή προκάλεσε την αντίδραση της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ η οποία – σε δελτίο τύπου υποστηρίζει ότι «αντί η σημερινή κυβέρνηση ν’ απολογηθεί στον ελληνικό λαό για την απαξίωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, την κατασπατάληση των χρημάτων του ελληνικού λαού προς όφελος ιδιωτικών συμφερόντων στο χώρο της Υγείας, τα ρουσφέτια, τις πελατειακές σχέσεις, τις αμαρτωλές προμήθειες και τις τραγικές ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ο υπουργός Υγείας κ. Αβραμόπουλος έρχεται στην Κέρκυρα μια βδομάδα πριν από τις εθνικές εκλογές προκειμένου να εγκαινιάσει ή σύμφωνα με κομψότερη έκφραση να <<παραλάβει>> το νέο Νομαρχιακό Νοσοκομείο της Κέρκυρας, η κατασκευή του οποίου δεν έχει ακόμη πλήρως ολοκληρωθεί, ο εξοπλισμός βρίσκεται στις συσκευασίες οι ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό είναι δραματικές, η πρόσβαση και ο περιβάλλων χώρος ανέτοιμα, δηλαδή ένα Νοσοκομείο που δεν είναι σε θέση να λειτουργήσει»

ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΤΖΕΛΑΣ ΓΚΕΡΕΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Σε δήλωσή της η υπ. Βουλευτής Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ Άντζελα Γκερέκου, με αφορμή την εκδήλωση στο εργοτάξιο του Νέου Νοσοκομείου, ανέφερε:
"Η τελευταία πράξη μιας φαρσοκωμωδίας, την οποία παρακολουθεί σαστισμένος ο Κερκυραϊκός λαός επί 5,5 ολόκληρα χρόνια, έλαβε χώρα, με την προκλητική επιλογή της Κυβέρνησης της Ν.Δ. να βαπτίσει «εγκαίνια» μια εκδήλωση λογικής «Μαυρογιαλούρου», εμπαιγμού και απροκάλυπτου ψεύδους.
Ξεχνούν βέβαια ότι μια εβδομάδα πριν τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, κανένα επικοινωνιακό τέχνασμα, κανενός είδους τυμπανοκρουσίες και φαμφαρονισμοί, δεν μπορούν να ακυρώσουν την μια και μοναδική αλήθεια: Επί πεντέμισι ολόκληρα χρόνια η κυβέρνηση της Ν.Δ. αδιαφόρησε παντελώς για την Κέρκυρα. Και ετούτο δεν αλλάζει.
Επιπλέον, νιώθω το χρέος να υπενθυμίσω στα στελέχη της Κυβέρνησης της Ν.Δ. ότι σύμφωνα με το Μείζον Ελληνικό Λεξικό το ουσιαστικό ΕΓΚΑΙΝΙΑ σημαίνει: «Τελετή κατά την αρχή της λειτουργίας ενός έργου!!».
Και βέβαια, αυτό δεν ισχύει για την περίπτωση του Νέου Νοσοκομείου, καθώς αυτό δεν μπορεί να λειτουργήσει, για πολύ συγκεκριμένους λόγους που είναι ευρέως γνωστοί.
Ως εκ τούτων, οι εμπνευστές και συντελεστές της εκδήλωσης, οφείλουν να γνωρίζουν ότι η συγκεκριμένη επιλογή, αποτελεί μέγιστη προσβολή για τη νοημοσύνη των πολιτών, αποτελεί μέγιστη προσβολή για όλους εκείνους που αδυνατούν να απολαύσουν αξιοπρεπή παροχή υπηρεσιών δημόσιας υγείας στην Κέρκυρα, αποτελεί ένδειξη απόλυτου πανικού, ενόψει της επερχόμενη εκλογικής συντριβής της κυβέρνησης της Ν.Δ.».


ΑΠΑΝΤΗΣΗ Ν. ΔΕΝΔΙΑ ΣΕ Α. ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και υποψήφιος Βουλευτής της ΝΔ Νίκος Δένδιας, δήλωσε σήμερα σχετικά με τα όσα υποστήριξε η υποψήφια Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Άντζελα Γκερέκου σε τηλεοπτικό σταθμό της Αθήνας για την παράδοση του νέου Νοσοκομείου της Κέρκυρας:
«Είναι προφανές ότι αυτό που είδαν όλοι οι Κερκυραίοι χθες, ένα υπερσύγχρονο Νοσοκομείο αντάξιο των επί δεκαετίες προσδοκιών του λαού της Κέρκυρας, η κα Γκερέκου αδυνατεί να το αντιληφθεί. Όπως αγνοεί ότι η παράδοση και παραλαβή νέων κτιριακών εγκαταστάσεων προβλέπεται πλέον ρητά από το άρθρο 92 του Νόμου 3669/08, προτού δοθούν αυτές σε λειτουργία.
Με τον πανηγυρικό χαρακτήρα της παράδοσης του έργου, η οποία είχε προγραμματισθεί πολύ προτού προκηρυχθούν οι εκλογές, οι κάτοικοι του Νομού μας μπόρεσαν να θαυμάσουν ένα πραγματικό στολίδι για τις υποδομές της Κέρκυρας. Η κα Γκερέκου όμως, μέσα από τα μάτια της κομματικής μισαλλοδοξίας, αρνείται να το δει. Παριστάνει ότι αγνοεί πως είναι έτοιμο προς λειτουργία το νέο Νοσοκομείο, όπως παριστάνει ότι αγνοεί τα έργα και τις ημέρες των «εκλεκτών» εργολάβων των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, που απείλησαν ακόμη και με ματαίωση την πραγματοποίηση του έργου.
Το καλύτερο που έχει να κάνει η κα Γκερέκου όμως είναι να ζητήσει συγγνώμη από τον κερκυραϊκό λαό για το έργο που του στέρησε το ΠΑΣΟΚ επί τόσα χρόνια. Ένα έργο που η κυβέρνηση της ΝΔ και ο πρωθυπουργός της χώρας κ. Κώστας Καραμανλής, πιστοί στη δέσμευση που ανέλαβαν, κατάφεραν να υλοποιήσουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: