Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009

4ο Συνέδριο Αιρετών Γυναικών

Αρχισαν σήμερα και ολοκληρώνονται αύριο στο Δημοτ. Θέατρο, οι εργασίες του 4ου Συνεδρίου Αιρετών Γυναικών στο χώρο της Αυτοδιοίκησης, που διοργανώνει στη Κέρκυρα η Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων και η Ένωση Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων.
Θέμα του συνεδρίου είναι η στήριξη της γυναίκας μέσα σε περίοδο οικονομικής κρίσης.
Το σημερινό πρόγραμμα εκτός από τους χαιρετισμούς του Δημάρχου Κερκυραίων Σωτήρη Μικάλεφ, του Δημάρχου Φαιάκων, Προέδρου ΤΕΔΚ Κέρκυρας Μιχάλη Κάρρα, της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ Αντζ. Γκερέκου και της αντινομάρχου Μ. Υδραίου, την κήρυξη έναρξης εργασιών από την Γενική Γραμματέα Ισότητας Ευγενία Τσουμάνη, περιλάμβανε την Κεντρική εισήγηση της Προέδρου Επιτροπής Ισότητας ΚΕΔΚΕ Αννας Ροκοφύλλου και εισηγήσεις από τους Αλέξη Μητρόπουλο, Καθηγητή Εργατικού Δικαίου, Πανεπιστημίου Αθηνών, Φίλιππου Θωμά, Γραμματέα Οικονομικού ΓΣΕΕ, Κρίτωνα Αρσένης, Ευρωβουλευτή, Δημήτρης Μπαϊρακτάρη, συνεργάτη ΚΕΔΚΕ, Κλειώ Αξαρλή, αναπληρώτριας καθηγήτριας Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών Α.Π.Θ, Δημήτρη Αραβαντινό, Αναπληρωτή καθηγητή Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών Α.Π.Θ.
Στη αυριανή συνεδρία θα εισηγηθούν οι Στέλλα Κυριανέ-Εφραιμίδου, Δημοτική Σύμβουλος Weinheim, Γερμανίας, Ελένη Λιάκου - Ρεζάι, Δημοτική Σύμβουλος Lund Σουηδίας Ισίδωρου Διακίδη, Δημοτικού Σύμβουλου Haringey-London, Ηνωμένο Βασίλειο, Αλίκη Σκλήρη, Προϊσταμένη Ειδικής Υπηρεσίας Εφαρμογής Ε.Π. Γενικής Γραμματείας Ισότητας, Ευάγγελου Ζερβέα Συνήγορο του Καταναλωτή, Γιώργο Λεχουρίτη, Πρόεδρος ΙΝΚΑ και Ευαγγελία Κεκελέκη, Γενική Γραμματέας ΚΕΠΚΑ.
Στη χθεσινή συνεδρία αναπτύχθηκαν οι εξής θεματικές ενότητες: “Εργασία και Ασφάλιση” Ενεργειακή Κρίση” και Περιβάλλον”, ενώ σήμερα συζήτηση θα γίνει στις εξής ενότητες: “Πολιτικές Στήριξης της Γυναίκας στην Ευρώπη” και “η Τ.Α στην προστασία του καταναλωτή, η κατανάλωση ως παράγοντας οικονομικής κρίσης”.
Στην Κεντρική εισήγηση της η Προέδρος της Επιτροπής Ισότητας της ΚΕΔΚΕ Αννα Ροκοφύλλου, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι “η γυναίκα θα πρέπει να στηριχθεί γιατί στηρίζει. Με τις ελλείψεις που παρατηρούνται στην πρόνοια καλείται να στηρίξει τα παιδιά, τους ηλικιωμένους, τον άνδρα ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσης που η εργασιακή του θέση γίνεται επισφαλής.
Η γυναίκα στηρίζει την κοινωνία ενώ συγχρόνως αποτελεί τον “αδύναμο κρίκο” στον τομέα της απασχόλησης. Χρειάζονται επομένως πολιτικές και μέτρα στηριξής της στον εργασιακό, ασφαλιστικό και κοινωνικό τομέα, ώστε να διατηρήσει και να βελτιώσει την παραγωγική και κοινωνική της θέση”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: