Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009

Απόντες γονείς και εκπαιδευτικοί από τη σύσκεψη για τη σχολική στέγη


Η απουσία εκπαιδευτικών και γονέων χαρακτήρισε τη σύσκεψη που έγινε χθες το απόγευμα της Δευτέρας με πρωτοβουλία της τοπικής ΕΛΜΕ και του συλλόγου δασκάλων για τα προβλήματα της σχολικής στέγης στο νομό.
Στη σύσκεψη παρέστησαν, εκτός από μέλη των Δ.Σ. της ΕΛΜΕ και του Συλλόγου, ο Νομάρχης Στέφ. Πουλημένος με τον αντινομάρχη Μάκη Σκορδίλη, ο πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Λευτ. Κουλούρης, ο νομαρχιακός σύμβουλος επικεφαλής της ΝΑΣΥ , εκπρόσωποι των νομαρχιακών του ΠΑΣΟΚ, του ΚΚΕ και του Συνασπισμού, η πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Σοφ. Λίβερη, ο επικεφαλής του νομαρχιακού παραρτήματος της ΑΔΕΔΥ Παν. Ποζίδης και ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Β. Καραγιάννης.
Στην εισηγησή του ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ν. Μεταλληνός, τόνισε μεταξύ άλλων “το πρόβλημα της σχολικής στέγης είναι οξύ, χρόνιο και ευθύνονται για τη διαιώνισή του διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις. Οι εκάστοτε παρεμβάσεις από την Πολιτεία υστερούσαν πάντοτε σε σχέση με τις ανάγκες και τις απαιτήσεις της εποχής. Το αποτέλεσμα ήταν και παραμένει, η Κέρκυρα να είναι ένας από τους τελευταίους, αν όχι ο τελευταίος, νομός της χώρας ως προς την κατάσταση των σχολικών υποδομών. Η κατάσταση αυτή γίνεται ακόμη ποιο δραματική στην πόλη της Κέρκυρας”.
Παράλληλα, εκτίμησε ότι δεν έγινε τίποτα από τις περσινές δεσμεύσεις του υπ. Παιδείας για διάθεση 3 εκατ. ευρώ και την κατασκευή 10 νηπιαγωγείων στο νομό.
Επίσης εξέφρασε την αντίθεσή του στην κατασκευή σχολικών μονάδων με ΣΔΙΤ,ενώ σημείωσε ότι απαιτούνται με μετριοπαθείς υπολογισμούς 16 οικόπεδα εντός του Δήμου Κερκυραίων για ανέγερση νέων σχολείων.
Ο Νομάρχης Στέφανος Πουλημένος αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις της Ν.Α. το προηγούμενο διάστημα σε σχολεία της πόλης και της περιφέρειας της Κέρκυρας, καθώς και στο σχεδιασμό δράσεων αλλά και τις διεκδικήσεις των απαραίτητων κονδυλίων.
Μιλώντας στη σύσκεψη εκ μέρους του Δήμου Κερκυραίων, ο πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας Λευτ. Κουλούρης εξέφρασε ερωτηματικά για τη σκοπιμότητα να χρησιμοποιηθεί το οικόπεδο του παλαιού νοσοκομείου μετά τη μεταφορά του ιδρύματος, ώστε να χτιστεί εκεί νέο σχολικό συγκρότημα.

Φώτο από corfupress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: