Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2009

Ποιά ονόματα παίζουν για τα ψηφοδέλτια σε Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ

Αρχισε σήμερα, και επισήμως, η προεκλογική περίοδος ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 4η Οκτωβρίου. Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται η σύγκληση της διακομματικής επιτροπής, η οποία αποφασίζει για τη ραδιοτηλεοπτική προβολή των κομμάτων και των υποψηφίων.
Στην Κέρκυρα λίστα με στελέχη που προτείνονται στη Ρηγίλλης για τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου του κόμματος στην Κέρκυρα απέστειλε η ΝΟΔΕ της Ν.Δ., μετά τη συνεδρίασή της το προηγούμενο Σάββατο.
Εκτός των Ν.Δένδια, Στ. Γκίκα και Γ. Λέκκα, πληροφορίες θέλουν το ψηφοδέλτιο να κλείνει με τους Λεων. Ρέβη και Μαριλένα Μάστορα.
ΠΑΣΟΚ
Τη λίστα με τα στελέχη του κόμματος που εκδήλωσαν ενδιαφέρον ή προτάθηκαν για μια θέση στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ συγκρότησε χθες το βράδυ και απέστειλε στην Ιπποκράτους η Ν.Ε. του κόμματος, που συνεδρίασε με τη συμμετοχή των μελών της Περιφερειακής Επιτροπής που προέρχονται από την Κέρκυρα.
Σύμφωνα με το Καταστατικό και την εγκύκλιο του Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου, η Ν.Ε. συγκέντρωσε όλες τις υποψηφιότητες που κατατέθηκαν είτε με αυτοπρόταση είτε με προτάσεις τρίτων (μέλη, φίλους, Τοπικές οργανώσεις) με την προϋπόθεση ότι οι προτεινόμενοι αποδέχονται την υποψηφιότητά τους.
Η Νομαρχιακή Επιτροπή προχώρησε την πολιτική αξιολόγηση όλων των υποψηφίων με βάση τα προβλεπόμενα από το Καταστατικό κριτήρια και απέστειλε την πρότασή της με όλα τα ονόματα προς την Επιτροπή Ανάδειξης Υποψηφίων του Κινήματος.
Υπενθυμίζεται ότι στη διαδικασία αυτή δεν περιλαμβάνονται οι εν ενεργεία βουλευτές οι οποίοι είναι αυτοδίκαια υποψήφιοι.
Τα στελέχη που εκδήλωσαν, τελικά ενδιαφέρον, και περιλαμβάνονται – ως εκ τούτου – στη λίστα, είναι οι: Αντώνης Δραγανίγος, Γιώργος Καλούδης, Σταύρος Καρβούνης, Σπύρος Καρδακάρης, Δημήτρης Καρύδης, Ανδρέας Καψοκαβάδης, Μενέλαος Κουλούρης, Στέφανος Μακροδήμητρας, Γιώργος Μαυρωνάς, Σάββας Πουλημένος, Λευτέρης Πλασκοβίτης, Σπύρος Τρους και Γιάννης Χειμαριός.
Αυτοδικαίως συμμετέχει η Α. Γκερέκου.
Η απόφαση του κόμματος για την τελική συγκρότηση του ψηφοδελτίου του κόμματος αναμένεται μέχρι την Τετάρτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: