Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2009

Γεγονός η πρόταξη της εντοπιότητας-Επιτυχία του Ν.Δένδια


Η πρόταξη και ενίσχυση της εντοπιότητας στις προσλήψεις του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα είναι πλέον γεγονός. Η σχετική πρωτοβουλία που ανέλαβε και πάλεψε σε όλα τα επίπεδα ο Βουλευτής Κέρκυρα και Υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Δένδιας, κατέληξε στη μεγάλη αυτή επιτυχία για την Κέρκυρα και ευρύτερα για τις νησιωτικές περιοχές της χώρας μας.
Ειδικότερα, ψηφίσθηκε σήμερα από τη Βουλή των Ελλήνων το άρθρο 16 του Νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών «Ρυθμίσεις θεμάτων προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και άλλες διατάξεις οργάνωσης και λειτουργίας της Δημόσιας Διοίκησης», με το οποίο μοριοδοτείται η εντοπιότητα και προτάσσονται οι κάτοικοι από νησιωτικές περιοχές στους διορισμούς στον Δημόσιο Τομέα.
Η ψήφιση του σχετικού άρθρου αποτελεί δικαίωση της προσπάθειας του Κερκυραίου Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Νικολάου Δένδια - του οποίου αποτελεί και πρόταση η νομική ρύθμιση - να καταστεί νόμος του Κράτους η μοριοδότηση των κατοίκων των νησιωτικών περιοχών, σε εφαρμογή του άρθρου 101, παράγραφος 4, του Συντάγματος που επιβάλλει να λαμβάνεται ιδιαίτερη πρόνοια για την ανάπτυξη των νησιωτικών και των απομονωμένων ορεινών περιοχών.
Με την ψήφιση του συγκεκριμένου άρθρου, επιτυγχάνεται αφενός, η πρόταξη των ντόπιων, στη συγκεκριμένη περίπτωση κερκυραίων, στους διορισμούς στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και αφετέρου επιτυγχάνεται το υψηλό επίπεδο στελέχωσης των δημόσιων υπηρεσιών, καθώς πλέον οι κερκυραίοι δημόσιοι υπάλληλοι δε θα αναγκάζονται να φεύγουν για άλλες περιοχές.
Δήλωση Ν. Δένδια
Ο Υπουργός Δικαιοσύνης Νικόλαος Δένδιας δήλωσε μετά την ψήφιση της σχετικής νομοθετικής ρύθμισης:
“Αρχίζει για την Κέρκυρα, τους Παξούς και τα Διαπόντια Νησιά μια άλλη εποχή στο θέμα των προσλήψεων στο Δημόσιο Τομέα. Μια εποχή σύμφωνη με τις επιταγές του Συντάγματος για ισότιμη ανάπτυξη των νησιωτικών περιοχών και για ίσες ευκαιρίες στους νέους ανθρώπους τους αυτών των περιοχών”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: