Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2009

Μαζική συμμετοχή στο απεργιακό συλλαλητήριο των ξενοδοχουπαλλήλων


Μαζική ήταν η συμμετοχή των Ξενοδοχοϋπαλλήλων της Κέρκυρας, στη χθεσινή απεργιακή κινητοποίηση και στο συλλαλητήριο που έγινε στο κέντρο της πόλης. Στα αιτήματα περιλαμβάνονται η υπογραφή νέας τοπικής ΣΣΕ με αύξηση των μισθών και παράλληλα, η εφαρμογή κανόνων μέσα στα ξενοδοχεία για την αναβάθμιση των υπηρεσιών αλλά και για τη δημιουργία καλύτερων συνθηκών εργασίας.Την κινητοποίηση στήριξε και το Εργατικό κέντρο.
Οπως δήλωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Στ. Πελάης “στάλθηκε ένα μήνυμα για να μην κοπούν οι γιατροί των ξενοδοχοϋπαλλήλων, να υπάρχει πλήρης και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους υπαλλήλους και παράλληλα ένα μήνυμα κόντρα στην κατάργηση των βαρέων και ανθυγιεινών".
Την απεργία στήριξε και η Ομοσπονδία Επισιτισμού Τουρισμού και όπως δήλωσε το μέλος της Νίκος Παπαγεωργίου "η διεκδίκηση των αιτημάτων της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας είναι αιτήματα τα οποία απαντούν στις σημερινές σύγχρονες ανάγκες και αποκαλύπτουν το μέγεθος του προβλήματος και της απάτης σε βάρος των εργαζομένων”.

Συμπαράσταση και
από Μπ. Χαραλάμπους


Συμπαράσταση στη κινητοποίηση των ξενοδοχοϋπαλλήλων, εξέφρασε και ο Βουλευτής του ΚΚΕ Μπάμπης Χαραλάμπους.
Όπως δήλωσε στα ΜΜΕ ήταν μια μεγαλειώδης κινητοποίηση με τους εργαζόμενους να ζητούν τα αυτονόητα, δηλαδή μια τοπική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που να τους εξασφαλίζει τα αυτονόητα, δηλαδή έναν μισθό αξιοπρεπή, υγειονομική περίθαλψη και μόνιμη και σταθερή δουλειά.
Στο μεταξύ, στα τέλη Σεπτεμβρίου αναμένεται το πόρισμα του ειδικού μεσολαβητή οποίος βρέθηκε χτες στην Κέρκυρα στο πλαίσιο της δεύτερης συνάντησης που έγινε μεταξύ των Ξενοδόχων και των Ξενοδοχοϋπάλληλων με κυρίαρχο θέμα την υπογραφή της τοπικής συλλογική σύμβασης.
Οι δυο πλευρές έχουν το περιθώριο να καταθέσουν τα υπομνήματα τους μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: