Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2009

Στην Κέρκυρα από 7-12 Σεπτεμβρίου το Πανευρωπαικό του Κρίκετ


Η πόλη της Κέρκυρας θα βρεθεί φέτος στο κέντρο των διεθνών εξελίξεων στον τομέα του αθλητισμού καθώς επιλέχτηκε από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Κρίκετ να φιλοξενήσει το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κρίκετ Ανδρών Ανοιχτού χώρου 2009. Το πρωτάθλημα διοργανώνεται από την Ελληνική Ομοσπονδία Κρίκετ (ΕΛ.Ο.Κ) και τον Δήμο Κερκυραίων, οι οποίοι έχουν δρομολογήσει τις προϋποθέσεις για μια επιτυχημένη διοργάνωση και διεθνή προβολή του νησιού. Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν στις εγκαταστάσεις της ΕΛ.Ο.Κ στη Μαρίνα Γουβιών, από τις 7 έως τις 12 Σεπτεμβρίου.

Η επιλογή της πόλης της Κέρκυρας να φιλοξενήσει μια επίσημη ευρωπαϊκή διοργάνωση αποτελεί αφενός μεν αναγνώριση της μακροχρόνιας σχέσης της με το άθλημα του Κρίκετ αφετέρου δε είναι αποτέλεσμα της μεθοδευμένης και συστηματικής δράσης του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κρίκετ, η έδρα της οποίας βρίσκεται στην Κέρκυρα.

Στο Πρωτάθλημα θα συμμετάσχουν έξι χώρες εκπροσωπούμενες από τις Εθνικές τους ομάδες, τις οποίες θα ακολουθούν αθλητικοί παράγοντες, διαιτητές, κριτές, φίλαθλοι και δημοσιογράφοι.

Την Κέρκυρα θα επισκεφτούν και εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Κρίκετ ενώ έχουν προσκληθεί ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Γιάννης Ιωαννίδης, ο Γ. Γραμματέας Αθλητισμού κ. Σταύρος Δουβής και ο Πρόεδρος του ΕΟΤ κ. Γιάννης Κοφίνης.

Σε εξέλιξη βρίσκονται από την διοίκηση της Ομοσπονδίας η αναβάθμιση και κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων σε χώρο που εξετάζεται να παραχωρηθεί από τον Δήμο Κερκυραίων. Οι εγκαταστάσεις θα πληρούν τις προϋποθέσεις της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας για την διεξαγωγή επισήμων διεθνών αγώνων.

Η κατάκτηση της 1ης Θέσης και η άνοδος κατηγορίας της Εθνικής μας Ομάδας, είναι οι βασικοί στόχοι της Ομοσπονδίας. Παράλληλα θα πρέπει να γίνει ανάπτυξη και ενδυνάμωση του αθλήματος αλλά και προβολή του ως μορφή εναλλακτικού τουρισμού, που μπορεί να αποφέρει σημαντική ανάπτυξη στο νησί.

Ο Δήμος Κερκυραίων, αξιοποιώντας την διοργάνωση αυτή, την εντάσσει στο γενικότερο πρόγραμμα δράσεων προβολής της Πόλης της Κέρκυρας ως Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco, με κύριο στόχο την αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος και την προσέλκυση επισκεπτών υψηλού επιπέδου.

Την διοργάνωση υποστηρίζουν: ΕΟΤ, Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κέρκυρας, Επιμελητήριο Κέρκυρας και πολλές τοπικές επιχειρήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: