Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2009

Στις 8 Σεπτεμβρίου η απονομή των βραβείων ΡΑΘ

Την προσεχή Τρίτη 8 - 9 - 2009 θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο η τελετή απονομής στους διακριθέντες νέους και νέες του Νομού μας, του επάθλου Ραθ.

Η Επιτροπή Κρίσεως για την αναβίωση του Επάθλου Ραθ, αφού έλαβε υπόψη της τα βιογραφικά σημειώματα των υποψηφίων, προκειμένου εξ αυτών να επιλεγούν οι επτά νέοι – νέες ή ομάδες, ύστερα από διαλογική συζήτηση αποφάσισε ομόφωνα:

Ν’ απονεμηθεί το «Έπαθλο Ραθ» για τα έτη 2007-2009

1. Στη Λορέλα Μάνου,
για τις εξαιρετικές επιδόσεις της στο άλμα με κοντάρι, με σημαντικότερες την ανακήρυξή της ως Πρωταθλήτρια Ελλάδος Νεανίδων 2009, τη συμμετοχή της στην Εθνική Ομάδα Στίβου και την κατάκτηση της 8ης θέσης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου Εφήβων Νεανίδων 2009 και της 1ης θέσης στην 6εθνή Συνάντηση Στίβου Εφήβων - Νεανίδων 2009 στη Μαδρίτη.

2. Στον Άγγελο Μωραϊτη, για τις επιδόσεις του στο μαθητικό και αθλητικό στίβο. Ως μαθητής αλλά και ως αθλητής στο χώρο της κολύμβησης διακρίνεται για τη σοβαρότητα και μεθοδικότητά του, τη συνέπεια και υπευθυνότητα, την αγωνιστικότητα και το πείσμα του, τα ενδιαφέροντα και τις ευαισθησίες του, την ευγένεια και την ανθρωπιά του.

3. Στο Φοίβο Άνθη, για τις διακρίσεις του στη σφαιροβολία και τις επιδόσεις του στη μουσική, με σημαντικότερες την 1η θέση στη σφαιροβολία παμπαίδων στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου στο Αγρίνιο και την κυκλοφορία cd από την ΜΙΝΟS – EMI με το συγκρότημα ΚΟΡΕ ΥΔΡΟ, στο οποίο είναι ντράμερ.

4. Στον Ηλία Σκορδίλη
, για τις επιδόσεις του στη μουσική, με σημαντικότερη την τιμητική διάκριση που έλαβε για την ερμηνεία του στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό για την Ορχήστρα Νέων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

5. Στον Αλέξανδρο Αγιούς, για τις επιδόσεις του στην τοξοβολία και το σκάκι, με σημαντικότερη την 1η θέση στο Κύπελλο Ελλάδας Εφήβων το 2008 και τη συμμετοχή του με την Εθνική Ομάδα Εφήβων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

6. Στην Ειρήνη Βλάσση –Πανδή,
για τις επιδόσεις της στην Πανεπιστημιακή Κοινότητα, το ήθος της και το σθένος που επέδειξε στην αντιμετώπιση εξαιρετικά δύσκολων συνθηκών.

7. Στους μαθητές του 12ου Δημοτικού Σχολείου
, για τις δραστηριότητές τους στην προστασία του περιβάλλοντος, με χαρακτηριστικότερες την εκπόνηση – παρουσίαση περιβαλλοντικών δραστηριοτήτων για το Μον-Ρεπό, τον καθαρισμό παραλιών, τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα ανακύκλωσης του Δήμου μας, τον καθαρισμό του περιβάλλοντος χώρου του Άλσους κ.α.

Να σημειώσουμε, ότι μετά τη δημοσίευση της διαθήκης του αειμνήστου Δημάρχου Κερκυραίων Σπύρου Ραθ ( 15 - 9 - 1983), αναβίωσε το προ της δικτατορίας και με τη δική του προσωπική δαπάνη το «έπαθλο αρετής» ή όπως ευρύτερα επικράτησε να λέγεται «έπαθλο Ραθ», που απονέμεται σε διακριθέντες νέους και νέες του νομού μας.

Ειδικότερα επιβραβεύονται οι νέοι για πράξεις συγκεκριμένες και διακρινόμενες κατ’ εξακολουθήσει ή μη, οι οποίες επιβεβαιώνουν το ήθος, το θάρρος και τον αλτρουισμό.

Ευρύτερα επίσης επιβραβεύονται οι νέοι, που διακρίθηκαν για τις καλλιτεχνικές ή τις αθλητικές επιδόσεις τους, σε συνδυασμό με τα την ακεραιότητα του χαρακτήρα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: